Élet-Stílus

Kiállítás a 3. másodpercben

Nem mindennapi rekordot döntött meg egy angol amatőrfutballista azzal, hogy már egy mérkőzés harmadik másodpercében a kiállítás sorsára jutott.

Az angol hetedosztálybeli (Southern League) Chippenham Town labdarúgójának, David Prattnek három másodperc elteltével villant a piros lap a Bashley otthonában megvívott bajnoki találkozón, miután a 21 esztendős csatár a középkezdést követően csúnyán beleszállt az ellenfél egyik játékosába.

„A bírónak nem volt más választása, ki kellett állítania, miután egyértelműen lábra ment” – vélte Steve Riley, Bashley edzője.

Természetesen a Chippenham Town részéről is nyilatkoztak a nem mindennapi esetről, és kiderült, hogy a futballtörténelem legrövidebb idő alatt kiállított játékosa egy valóságos szent.

„Nála kedvesebb ember aligha létezik, igaz, most kivételesen nem ezt bizonyította…” – mondta a Chippenham Town klubtitkára, George McCaffrey.

A csapat egyik szurkolója, Richard Chappell a következőket mondta a történelmi kiállítás kapcsán: „David egyáltalán nem durva futballista. Rosszul sikerült becsúszás volt, csatároktól látni ilyeneket. Egyébként is csak sárga lapot ért az eset.”

Rekordok, másodpercek

10 másodperc: az olasz Giuseppe Lorenzo, a Bologna labdarúgója ennyi időt töltött a pályán, miután megütötte az egyik ellenfelét egy 1990-ben lejátszott találkozón.

10,5 másodperc: 1946. szeptember 24-én Aurele Catoure villámgyorsan végzett Ralph Waltonnal, ráadásul a váltósúlyú bokszmérkőzés a számolással együtt tartott eddig.

12 másodperc: egy 2003-as, Ausztrália elleni rögbimérkőzésen Adrian Morley, a britek egyik játékosa a kezdőrúgást követően szabálytalankodott (fejre ment…) kiállítást érően.

13 másodperc: Kevin Pressman, a Sheffield Wednesday kapusa azért kapott piros lapot, mert a tizenhatoson kívül kézzel ért a labdához – 2001-ben, a Wolverhampton Wanderers ellen.

90 másodpderc: másfél perc alatt háromszor is betalált a kapuba egy Tommy Ross nevű labdarúgó a Ross County és a Nairn County találkozóján, 1964. november 28-án.

csalt a hős

Egy eltiltott futballista szerepeltetése miatt kizárták az angol FA-upából a hatodosztálybeli létére a harmadik fordulóba jutott Droylsdent. A Manchester melletti városka amatőrcsapata múlt héten Sean Newton két góljával 2-1-re legyőzte a negyedik vonalban szereplő Chesterfieldet, csakhogy mint kiderült, a mérkőzés hősének éppen egymeccses büntetését kellett volna letöltenie. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik