Élet-Stílus

De La Hoya mégsem vonul vissza?

Visszavonulás helyett lehet, hogy a folytatást választja Oscar De La Hoya, az egyik legnépszerűbb profi ökölvívó, aki állítólag 2009-ben Julio César Chávez Jr.-ral csap össze.

Ezt a profiboksz.hu valószínűsíti mexikói lapjelentésekre hivatkozva, noha a több mint százezer néző befogadására alkalmas, mexikóvárosi Azték Stadionba elképzelt mérkőzést hivatalosan még nem jelentették be.

Az amerikai De La Hoya, aki korábban fél tucat különböző súlycsoportban is világbajnok tudott lenni, december 6-án súlyos, lelépteséses vereséget szenvedett váltósúlyú – nem vb-címért kiírt – meccsen a fülöp-szigeteki klasszis bokszolótól, Manny Pacquiaótól, minek nyomán általánossá vált a várakozás, hogy a 35 éves exbajnok bejelenti: felhagy az ökölvívással.

Péppé verte Pacquiao (j), mégis folytatná (MTI/EPA)

Péppé verte Pacquiao (j), mégis folytatná (MTI/EPA)

Hogy esetleg mégsem a kesztyű szögre akasztása következik még, amellett a jelentős anyagi érdekekből fakadó érvek szólnak: a mexikói szülőktől származó “Golden Boy” régóta tervezi, hogy a híres Aztékban lép kötelek közé, tömegeket vonzó és nyilvánvalóan sok pénzt hozó meccsen, ráadásul egy “valódi”, a honi szurkolók számára különösen kedves mexikói bunyós ellen.

Különleges, a ringtalálkozó “eladhatóságát” szintén erősítő hátteret adna továbbá az a tény, hogy De La Hoya korábban – a kilencvenes évek második felében – két alkalommal is legyőzte szóban forgó – nála amúgy 13 évvel fiatalabb – ellenfelének az édesapját, a Mexikóban élő legendának számító Julio César Chávez Sr.-t.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik