Élet-Stílus

Örmény állampolgár lett Charles Aznavour

Örmény állampolgárságot kapott pénteken Charles Aznavour örmény származású francia énekes, aki egész életében szoros kapcsolatokat ápolt ősei hazájával.

Szerzs Szarkiszján örmény államfő hivatalának pénteki közleménye és “az örmény nép hősének” nevezi a világhírű francia énekest, aki 84 éve született Párizsban örmény bevándorlók gyermekeként.

Az énekes az 1988-as nagy földrengés után létrehozta Aznavour pour l,Arménie (Aznavour Örményországért) nevű alapítványát és gyűjtést indított a 25 ezer emberéletet követelő természeti csapás túlélőinek megsegítésére. A katasztrófa után a helyszínre sietett és megírta Pour toi Arménie (Érted, Örményország) című humanitárius dalát, amelynek lemezfelvételéből több mint egymilliót adtak el.

Aznavour, aki az egyik legnépszerűbb francia előadó több mint 1000 dalt szerzett (ebből 150 angol, 70 spanyol és 50 német nyelvűt), több mint 100 millió lemezt adott el, emellett több mint 60 filmben szerepelt. 1998-ban a CNN és a Time az év előadójának nyilvánította.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik