Élet-Stílus

Szavazza meg az év csapatát!

Kovács Katalin-Janics Natasa kajakpáros

A női kajakkettes botránnyal és gyásszal nehezített felkészülés után Pekingben Kovács és Janics az olimpiai trónon (MTI)

Kovács és Janics az olimpiai trónon (MTI)

Magyar férfi vízilabda-válogatott

Kemény Dénes rutinos klasszisokból és fiatal zsenikből álló csapata Pekingben véget vetett a négy évig tartó „ezüstkorszaknak”, és zsinórban
Kemény Dénes triplázott a csapatával (MTI)

Kemény Dénes triplázott a csapatával (MTI)

A magyar csapat döntetlennel kezdett, 10-10-re végzett Montenegróval, majd a görögök (17-6), a spanyolokat (8–5) magabiztosan, az ausztrálokat kissé nyögvenyelősen verte (13-12). A lényeg, hogy a csoportkör záró fordulójában (Kanada 12-3) erődemonstrációt tartott magyarok csoportelsőként jutottak tovább, így automatikusan bejutottak a legjobb négy közé. Az elődöntőben izgalmas meccsen 11-9-re legyőzték az Európa-bajnok Montenegrót, a döntőben pedig a szerbeket búcsúztató amerikai együttesnél bizonyultak jobbnak (14-10).

Magyar férfi jégkorong-válogatott

Története egyik legnagyobb sikerét érte el a magyar válogatott azzal, hogy Szapporói hősök (EPA)

Szapporói hősök (EPA)

Szapporóban hibátlan teljesítménnyel lett aranyérmes Pat Cortina együttese: az észteket 5-3-ra, a litvánokat simán, 6-0-ra, a házigazda japánokat 4-2-re, a horvátokat 3-0-ra verte, végül a döntőnek beérő záró találkozón bátor és jó játékkal 4-2-re győzte le az esélyesebbnek vélt Ukrajnát.

Manchester United

A „vörös ördögök” 1968 és 1999 után Manchesterbe került a BL-serleg (EPA)

Manchesterbe került a BL-serleg (EPA)


Spanyol labdarúgó-válogatott

A korábban örök vesztesnek csúfolt Fernando Torres döntötte el az Eb-finálét (EPA)

Fernando Torres döntötte el az Eb-finálét (EPA)

Az elődöntőben aztán impozáns játékkal másodszor is legyőzte az oroszokat (3-0), és a döntőben a németeket is két vállra fektette (1-0), így az 1964-es sikere után újra elfoglalhatta Európa trónját. A szakemberek szerint a legjobb csapat nyerte a 2008-as kontinensviadalt, ráadásul a torna legjobbját (Xavi) és gólkirályát (David Villa, négy találat) is a spanyolok adták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik