Élet-Stílus

Megsértődött a Chelsea menedzsere

A Chelsea-nek nem jött össze az előzés, maradt a második helyen, miután a Premier League 18. fordulójában döntetlent játszott az Everton otthonában.

Ugyan – szabályos – gól nem született Goodison Parkban, mégsem volt eseménytelen az Everton és a Chelsea bajnokija, igaz, a főszerepet elsősorban a játékvezető játszotta.

Phil Dowd a 35. percben kiállította John Terryt, a Chelsea csapatkapitányát, aki nyújtott lábbal megrúgta Leon Osmant, majd a hajrában érvénytelenítette Steven Pienaar gólját.

Az Eveton játékosa kisodorta Petr Cech kezei közül a labdát – nem biztos, hogy szabályosan -, majd a kapuba továbbított, ám a bíró, illetve asszisztense szerint mindezt lesen tette.

A Chelsea először veszített pontot a szezonban vendégként, ám Luiz Felipe Scolarit nem ez, sokkal inkább Dowd működése dühítette fel. A brazil menedzser nagyon felkapta a vizet, nem is volt hajlandó megjelenni a meccset követő sajtótájékoztatón.

Phil Dowd nem kegyelmezett John Terrynek (MTI/EPA)

Phil Dowd nem kegyelmezett John Terrynek (MTI/EPA)

A londoni klub szóvivője a BBC-nek elmondta, a szakmai stáb nem ért egyet néhány ítélettel, és az edző nem akarta bajba sodorni magát azzal, hogy ilyen feszült állapotban nyilatkozik.

David Moyes, az Everton menedzsere sportszerűen elismerte, helyes döntés született, szerinte sem volt szabályos Pineaar gólja. „Megnéztem a jelenetet, és valóban les volt, ráadásul Cech már birtokolta a labdát” – mondta. Scolari lépésével kapcsolatban megjegyezte: „A menedzsereknek értékelniük kell a mérkőzéseket, ez ugyanis az edzői feladat része…”

Premier League, 18. forduló:
Everton-Chelsea 0-0
Kiállítva: Terry (35.)

Korábban játszották:
Arsenal-Liverpool 1-1
Newcastle United-Tottenham 2-1
West Bromwich-Manchester City 2-1
West Ham United-Aston Villa 0-1
Blackburn Rovers-Stoke City 3-0
Bolton Wanderers-Portsmouth 2-1
Fulham-Middlesbrough 3-0
Hull City-Sunderland 1-4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik