Élet-Stílus

Megettek 250 méter bejglit

Vasárnap lezárult az Ország Karácsonya – Meseváros programsorozat a Kossuth téren. Bár a tavalyinál több mint két héttel rövidebb volt a rendezvény, összesen mintegy 40 ezren látogattak el a Parlament elé.

Mintegy 12 ezer gyerek – köztük 47 óvodai és iskolai csoport – látogatta meg Meseváros legfőbb nevezetességében, a Mikulásházban a Mikulást, és közel 2000 csoportképet készítettek vele. A másik legnépszerűbb programelem a Mikulásvonat volt, amely minden hétvégén üzemelt, s amelyre több mint tízezer gyerek ült fel az adventi időszakban.

A rendezvény mérlege számokban így vonható meg: összesen 250 méter bejgli fogyott a helyszínen „sütővonattal” sütött bejgliből, a látogatók megettek 40 kiló kolbászt, 3000 darab kürtőskalácsot, 60 kiló egyéb süteményt, a nagyobbak megittak 500 liter forralt bort és 300 liter forró teát, és feladtak négyszáz, saját képpel díszített egyedi bélyeggel ellátott képeslapot.

A kép forrása: FN Tudósító (Mészáros Gábor)

A kép forrása: FN Tudósító (Mészáros Gábor)

Az Ország Karácsonyfája december 26-ig áll még a téren, másnap leszedik díszeit, s ez után a fát a Fővárosi Tűzoltóság munkatársai ledöntik, majd feldarabolják. Az így kapott faanyagot a Miniszterelnöki Hivatal jótékony célra, a Magyar Baptista Szeretetszolgálatnak ajánlja fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik