Élet-Stílus

Ibrahimovic jobb mint Ronaldo

Cristiano Ronaldo idén a Manchester Uniteddel mindent megnyert, december elején pedig megkapta az Aranylabdát, de Jose Mourinho szerint Zlatan Ibrahimovic jobb futballista. Februárban a két klasszis egymás ellen mérheti össze a tudását a Bajnokok Ligájában.

A Manchester United az elmúlt egy évben az angol bajnokságot, a Bajnokok Ligáját és a klubvilágbajnokságot is megnyerte. Csak az európai Szuperkupa fináléjában szenvedtek a vereséget az UEFA-kupa-győztes Zenit Szentpétervártól.

A sikerekben elévülhetetlen érdemeket szerzett Cristiano Ronaldo, aki Mourinho szerint megérdemelte az Aranylabdát, de többen is jobbak nála. “Amikor azon gondolkodom, milyennek kell lennie egy játékosnak, Kaká, Ibrahimovic vagy éppen Messi jut eszembe. Utóbbi például egy jelenség, két-három éven belül biztosan megkapja az Aranylabdát – jelentette ki a portugál tréner a RAI televízió egyik műsorában.

Már a MU elleni BL-nyolcaddöntőre hangol (MTI/EPA)

Már a MU elleni BL-nyolcaddöntőre hangol (MTI/EPA)

“Cristiano Ronaldo jó játékos, de összességében nem a legjobb. Ezzel együtt megérdemelte az elismerést, mert csapata, a Manchester United megnyerte a Bajnokok Ligáját és az angol bajnokságot, ő pedig sokat játszott és gólokat szerzett” – mondta honfitársáról az Inter edzője.

Az interjúban Mourinho arról is beszélt, hogy a csapata nem akarja leigazolni Didier Drogbát a Chelsea-től: “Didiert mindig is nagyon kedveltem, de nincs szükségünk még egy csatárra Crespo, Cruz, Balotelli és Ibrahimovic mellé.” Az Inter brazil támadója Adriano viszont elszerződhet. “A klub elnöke (Massimo Moratti) és én is örülnék ha maradna, de ha menni akar, akkor nem állnánk az útjába.”

középpályást vett a real

Real Madrid 10 millió euróért megvásárolta Lassana Diarrát az angol labdarúgó élvonalban szereplő Portsmouth-tól. A 23 éves középpályás 2013-ig szóló szerződést ír alá a hétfői orvosi vizsgálat után. A francia válogatott játékos névrokonát, a mali illetőségű Mahamadou Diarrát lesz hivatott pótolni az éllovas FC Barcelonától 12 ponttal lemaradva, a hatodik helyen álló Realnál. Az afrikai futballista nemrég térdműtéten esett át, és biztos, hogy a szezon hátralévő részében már nem léphet pályára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik