Élet-Stílus

Crosby megdöntötte Jagr rekordját

Már hetekkel az All Star-meccs előtt megdöntötte a kanadai hokis a legendás Jaromir Jagr rekordját. Sidney Crosby csapattársa, az orosz Jevgenyij Malkin is jó úton halad.

Négy hét múlva rendezik Montreal városában az idei All Star-gálát. A szurkolók már hetek óta szavazhattak az észak-amerikai profi jégkorongliga hivatalos honlapján a kedvenceikre, és nem meglepő módon idáig a fiatal kanadai center, Sidney Crosby kapta a legtöbb szavazatot.

A Pittsburgh Penguins 21 éves csapatkapitánya vasárnapig több voksot kapott, mint 2000-ben Jaromir Jagr, aki tartotta a vonatkozó rekordot. Nyolc éve a szintén a Pingvineknél hokizó cseh sztár 1 020 736 szavazattal került be a gálára.

Jagr jelenleg az orosz Avangard Omszkban lövi a góljait (MTI/EPA)

Jagr jelenleg az orosz Avangard Omszkban lövi a góljait (MTI/EPA)

Jagr rekordját rövid időn belül Crosby csapattársa, az összesített ponttáblázatban vezető Jevgenyij Malkin is megdöntheti. A szintén nagyon fiatal orosz klasszisnak vasárnapi állás szerint 19 ezer szavazatra volt ehhez.

A szurkolók január 2-án szavazhatnak a kezdőcsapatokra, a gálát pedig január 25-én rendezik Montrealban.

amerikai csatár az alba volánnál

Az Alba Volán jégkorong-szakosztálya leigazolta az amerikai Jason Guerrierót. A klub tájékoztatása szerint a 27 éves tengerentúli csatár szerződése március 31-ig szól. Guerriero az elmúlt idényben az NHL előszobájának számító AHL-ben játszott, és 64 mecsen 37 pontot szerzett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik