Élet-Stílus

Xavi szerződést hosszabbított a Barcelonával

Spanyol sajtóértesülések szerint Xavi Hernandez meghosszabbította szerződését a Barcelona labdarúgócsapatával. Az Európa-bajnokság legjobb játékosa 34 esztendős koráig szolgálja a katalánokat.

Bő négyhavi tárgyalássorozat után a kiváló középpályás 2014-ig, 34 esztendős koráig kötelezte el magát a jelenlegi spanyol listavezetőhöz.

A 28 éves játékos szerződése korábban 2010-ig volt érvényes – lépése azt jelenti, hogy alighanem karrierje végéig marad Barcelonában. December elején már közel volt a megegyezés: pénteken viszont alá is írták a kontraktust.

„Nem tudom, hogy Barcelonában vonulok-e vissza, hisz 40 éves koromig szeretnék játszani” – árulta el mosolyogva a válogatott középpályás.

Xavi alighanem Barcelonában vonul majd vissza (dpa)

Xavi alighanem Barcelonában vonul majd vissza (dpa)

“Minden azon múlik, hogy később is élvezem-e a játékot. Lépésről lépésre, meccsről meccsre tervezek. Ha hasznos leszek, akkor megérte, hisz szeretném visszafizetni a belém fektetett bizalmat. Boldog vagyok, minden úgy alakult, ahogy elterveztem. Szeretek Barcelonában élni.”

Lionel Messi és Samuel Eto’o után ő lesz a klub harmadik legjobban fizetett játékosa. Sajtóértesülések szerint idényenként 7,5 millió eurót keres majd. A 68-szoros válogatott futballista kivásárlási ára 80 millió euró.

Xavi idén Európa-bajnok lett a spanyol válogatottal, és őt választották a kontinensviadal legjobb játékosának. Ezenkívül versenyben van a nemzetközi szövetség (FIFA) év labdarúgója díjáért is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik