Élet-Stílus

Nehéz szilvesztere lesz Koltainak

Macskafogó, Micimackó és Süsü a gyerekeknek, Roncsderby, Napsugárfiúk, Hat hét, hat tánc, Férfi és Nő a felnőtteknek. Még nem késő beszerezni az év végi színházjegyeket, amelyek akár ajándéknak is kiválóak lehetnek.

Ördögi pókerparti a Bárkában

A Bárka Színház december 19-én mutatja be az egyik legismertebb kortárs ír rendező-író Conor McPerson Tengeren című darabját, amelyet a két ünnep között, 27-én is játszanak. A történetben egy szeles dublini karácsonyi éjszakán különös kompánia gyűlik össze pókerezni.

Nehéz szilvesztere lesz Koltainak 1

Szánalmasságuk, vesztességük, az életüket rajtuk állandóan számon kérő többi ember elől zárkóznak be rengeteg whiskey-vel, miközben mindjük életét áthatja a tengerhez fűződő szenvedélyes viszony. Ezen a baljós estén furcsa vendég toppan be a város fölötti hegyoldalba épült házba a kinti viharból. Akárcsak abban az ősi ír legendában – amelyről hőseink mit sem sejtenek -, ahol a tivornyázó-pókerező asztaltársasághoz maga az ördög tért be, hogy kártyában próbálja elnyerni az angol urak lelkét. A főbb szerepekben: Ilyés Róbert, Mucsi Zoltán és Kálid Artúr.

Grabowski a Magyar Színházban

A Magyar Színház két előadással is készül az ünnepekre. Karácsonykor, tehát december 25-én a G.B. Shaw Pygmalionja alapján született My Fair Lady című musicalt játssza a társulat Sík Ferenc rendezésében, többek között Auksz Éva, Mihályi Győző, Fillár István és Császár Angéla főszereplésével.

Macskafogó

Macskafogó

December 26-án pedig egy egész családnak szóló különlegesség következik: a Ternovszky Béla kultikus filmje alapján, Szikora Róbert-Valla Attila által írt Macskafogó című musical. Az Iglódi István rendezte darab főbb szerepeiben Auksz Évát, Tóth Sándort, Fillár Istvánt, Csengeri Attilát és Bede Fazekas Szabolcsot láthatjuk.

Dzsesztetés a Katonában

A Katona József Színház december 31-én a Mi ez a hang? (Dzsesztetés) című előadással búcsúztatja az évet. A különleges alkalomra vendégművészekkel egészül ki a társulat: az októberi sikereken felbuzdulva ismét fellép Takátsy Péter bőgővirtuóz, továbbá csatlakozik a csapathoz Sipos Vera és a Krétakör SzínészTáncZenekar. Utána pedig, mint mindig ilyenkor, jó hangulatú pezsgőzés következik.

Dzsesztetés

Dzsesztetés

26-án karácsonyi ünnepi műsorként pedig műsorra tűzték az idei év egyik nagysikerű darabját, az Ivanovék karácsonyát is, Gothár Péter rendezésében.

Slágerek ideje

A Nemzeti Színházban 26-án, 27-én és 28-án Dés László és Bereményi Géza dalait énekli négy kiváló színészünk. A Férfi és Nő című koncert igazi ünnepi csemege lesz: a női oldalt Básti Juli és Udvaros Dorottya, a férfi oldalt Cserhalmi György és Kulka János képviseli. Az est az utóbbi időben bejárta az országot, és mindenütt hangos sikert aratott. A nyolcvanas-kilencvenes években megjelent színészlemezek legjobb számai mellett néhány újabb dalt is írt a szerzőpáros ez alkalomra. A régi dalok pedig semmit nem vesztettek aktualitásukból, hiszen ma is ugyanazt akarja a férfi és a nő, mint a múlt században. És mást akar most is a férfi, mint a nő: a férfi a nőt, a nő a férfit, ugye.

Fétfi és Nő

Fétfi és Nő

Már mondhatni hagyományossá vált Nyári Károly zongoraművész és énekes koncertje a Tháliában, amelyre Slágerek a múltból címmel idén 28-án kerül sor. A koncertshow-n több mint húsz régi magyar sláger csendül fel, Szeretni kell ennyi az egész, Nagy utazás, Túl szép, Vagy mindent, vagy semmit… amelyek a mai napig ismertek és mint egy furcsa hungarikumként, közös emlékezetünk részét alkotják. A dalok hangulatát, képi világát a kiváló zenészekből álló zenekar, a Budapesti Jazz Orchestra játéka erősíti. A múlt dalai mellett, nem maradhatnak ki a legendák sem, Frank Sinatra, Dean Martin világslágerei sem. A Thália emellett 31-én kétszer is műsorra tűzi a nagy sikerű Hat hét hat táncot, mely igazi szívmelengető és kellemes kikapcsolást nyújtó szórakozás így év végén is.

Süsü és Roncsderby

Aki eddig lemaradt a József Attila Színház zenés mesejátékáról, a Süsüről, az 28-án megnézheti családostul, hiszen ami a kicsiknek újdonság, az a nagyoknak jóérzésű nosztalgia. Szilveszterre pedig kétturnusú óévbúcsúztatással készül a színház, a kényelmesebbek 5 órakor, a fáradhatatlanok este 10 órakor nézhetik meg a nem mindennapi gárda műsorát. Akik aznap ide ellátogatnak, azok Haumann Péterrel, Galambos Erzsivel, Kern Andrással, Koltai Róberttel, Esztergályos Cecíliával, Dés Lászlóval, Vándor Évával, Ulmann Mónikával, Miller Zoltánnal, Sasvári Sándorral, Zöld Csabával, Fenyő Miklóssal, Luival, a mágussal és a többi fellépő művésszel tölthetik az év utolsó óráit.

Süsü

Süsü

A Karinthy Színház a megunhatatlan klasszikus, Micimackó gyermekmusical-változatával készül 28-ára, Nádházy Péter rendezésében. 30-án Roncsderby címmel különleges előszilveszteri darabot mutatnak be, amelynek alcíme: Posta Irénkével – Magányos musical két részben. Az est sztárvendége Psota Irén lesz. A “Roncsosderby” egy páratlan transzvesztita művész egyéni mutatványa, mely a társkeresés rögös útját mutatja be teli vággyal, szenvedéllyel, humorral, kétségbeeséssel és öniróniával, vérbeli Psota módon.

Napsugár fiúk

Napsugárfiúk

Szilveszter este Neil Simon Napsugárfiúk című darabjával búcsúztatja a színház az óévet Koltai Róberttel és Galla Miklóssal. (Nem lesz könnyű estéje Koltai Róbertnek: öttől és tíztől a József Attila Színházban, közte a Karinthyban…) A darab két komédiásról szól, akik fiatalkorukban együtt léptek fel, most azonban már évek óta nem látták egymást. Csakhogy az egyik legnagyobb amerikai tévétársaság egy karácsonyi tévéfilmben szeretné újraegyesíteni az egymásról hallani sem akaró, önérzetes komikusokat. Elindul a játszma, miközben akarva-akaratlanul “felidéződnek” a régi, mámorítóan sikeres poénok, s persze állandóan újak is születnek, ha kell, ha nem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik