Élet-Stílus

Két magyar atlétikai érem Londonban?

Pars Krisztián olimpiai ezüstérme után a következő játékokon, Londonban már két dobogós és négy döntős helyezést tervez a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ).

Magyarországon egyedülálló, hogy egy sportág 8-10 évre szóló stratégiát készítsen – hangzott el a MASZ sajtótájékoztatóján. „Profi tanácsadó cégeket kerestünk, hogy új utakra vigyük a magyar atlétikát, és megállítsuk az elmúlt évek lassú sorvadását” – így Schulek Ágoston a szervezet elnöke.

A 2012-ig tartó rövid, s a 2020-ig szóló hosszabb távú elképzelések között szerepel „a pénzügyi háttér kiszélesítése, a gyógyító sportorvoslás megerősítése és az elismertség fórumainak kidolgozása”. A MASZ vissza akarja tornázni 10 ezerre az igazolt versenyzők létszámát, és a 2012-es, Londonban sorra kerülő olimpián két érem megszerzése a cél.

A MAST2012 névre keresztelt program jó előjelekkel indult, hiszen a múlt héten dőlt el, hogy Pars Krisztián a két fehérorosz, Vagyim Gyevjatovszkij és Ivan Tyihon kizárása után ötkarikás ezüstérmes lett Pekingben.

Pars Krisztián világbajnoki aranyra hajt (EPA)

Pars Krisztián világbajnoki aranyra hajt (EPA)

A szombathelyi kalapácsvető elmondta, hogy a jövő évi berlini vb-n megpróbál történelmet írni, és megszerezni a magyar atlétika első vb-aranyérmét.

„Ez az ezüstérem motiválni fog jövőre is – mondta Pars. – A két fehérorosz eddig mindig előttem végzett világversenyeken, úgy érzem, az olimpiai bajnok szlovén Primoz Kozmusszal kell majd megküzdenem az első helyért. El kell jutnom odáig, hogy stabilan 82 métert tudjak dobni, akkor lehet esélyem.”

—-Átadták az év legjobbjainak járó díjakat—-

Az Év atlétája az olimpiai második Pars Krisztián (Dobó SE) és Kálovics Anikó (Zalaszám ZAC), a 23 éven aluliaknál Kürthy Lajos (Mohácsi TE) és Erdélyi Zsófia (GEAC), a junioroknál ifjabb Szabó Dezső (KSI) és Ozorai Jenny (Dobó SE), az ifiknél pedig Szabó Dániel (Dobó SE), valamint Zsigovics Natália (ARAK) lett.

Az Év edzője címet Németh Pál (Dobó SE) kapta, a legjobb utánpótlásedző címet Csoma Ferenc (UTE) érdemelte ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik