Élet-Stílus

Hamiltont szoborként állítják ki

A Forma-1-es világbajnok Lewis Hamiltont viaszból mintázzák meg, és az elkészült alkotás a londoni Madame Tussaud Panoptikum gyűjteményét ékesíti.

A Forma-1 történetének legfiatalabb világbajnoka hamarosan halhatatlanná válik: Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) helyet kap Madame Tussaud híres londoni panoptikumában.

A pilótáról a héten vettek méretet, több irányból lefotózták, és kiválasztották a valós szemszínéhez illő műszemeket is. Az összesen nagyjából 150 ezer font (45 millió forint) értékű szobormás 2009-ben kerül majd a múzeum sportrészlegébe.

Viaszból formálják meg (MTI/EPA)

Viaszból formálják meg (MTI/EPA)

Hamilton másféle elismerésben is részesül. Míg a brit posta egyelőre csak tervezi, addig a Man-szigeti kollégáik már döntöttek is, a pilóta hamarosan megjelenik a bélyegeiken.

A McLaren világbajnoka 2008-as idényének legemlékezetesebb pillanatait megörökítő hatdarabos sorozatot kap. Hamilton rajongói január 15-től juthatnak hozzá a bélyegekhez.

Nem ez lesz az első eset, hogy egy pilóta bélyegre kerül, a finn posta szeptemberben mutatta be a Kimi Räikkönen (Ferrari) tiszteletére kiadott blokkját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik