Élet-Stílus

Messit méltatja a Real legendája

A legendás Alfredo di Stéfano, a Real Madrid tiszteletbeli elnöke az ősi rivális Barcelona argentin támadóját, Lionel Messit tartja a világ legjobb játékosának.

„Ő a legjobb, mert varázslatosan futballozik, játszik, a szó nemes értelmében” – mondta a Marca című lapnak a 81 esztendős sportember a Batrcelona-Real Madrid mérkőzés előtt.

A tavalyi Aranylabda-szavazáson harmadik, az idein második helyen végző argentin játékos rá is szolgált a dicsérő szavakra – a BL-ben öt, a bajnokságban kilenc gólt szerzett eddig -, de furcsa, hogy ezekkel a nagy rivális egyik prominense illeti.

Alfredo di Stéfano kedvence (MTI/EPA)

Alfredo di Stéfano kedvence (MTI/EPA)

Di Stéfano Messiről igen, a fővárosiak új edzőjéről Juande Ramosról viszont nem kívánt nyilatkozni. A Sevillával két UEFA-kupát nyert szakember kedden foglalta el a királyiak kispadját, miután az előzetes elvárásokhoz képest halvány eredmények miatt menesztették a német Bernd Schustert.

Noha a Real Madrid csak ötödik a tabellán, és kilenc pont a hátránya az éllovas Barcelonával szemben, Di Stefano szerint semmi sincs még veszve…

„Tavaly és tavalyelőtt megnyertük a bajnokságot és ennek a szezonnak sincs vége” – mondta a királyi gárda legendája.

Az argentin származású spanyol csatár, a „Szőke Nyíl” (La Saeta) Buenos Airesben született, de legnagyobb sikereit Madridban – Puskás Ferenc játékostársaként – érte el.

A Real Madriddal nyolc bajnoki-, valamint egy kupadiadalt ünnepelhetett, ötször lett gólkirály, ugyanennyi alkalommal volt részese BEK-győzelemnek, egyszer pedig Világkupát nyert. Kétszer (1957, 1959) választották meg Európa legjobbjának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik