Élet-Stílus

Feltámadás a klubvilágbajnokságon

A mexikói Pachuca jutott be a Japánban zajló klubvilágbajnokság elődöntőjébe, miután hosszabbítás után két góllal nyert az egyiptomi al-Ahli együttese ellen.

Noha az első félidőben is a Pachuca volt fölényben, a szünetig kétgólos hátrányt szedett össze. Előbb Pinto vétett öngólt, majd Flavio is betalált – egy pazar kontratámadás végén szerzett góljával már 2-0-ra vezetett al-Ahli, holott az első félidőben mindössze egyszer találta el a mexikóiak kapuját.

A 47. percben Montes szabadrúgásból szerzett góljával kezdte meg a felzárkózást a folytatásban is domináló Pachuca, majd Gimenez is egy állított labdát vágott a hálóba (19 méterről, középről lőtt a jobb felső sarokba), és ezzel egyenlített.

0-2-ről fordított és nyert a Pachuca (MTI/EPA)

0-2-ről fordított és nyert a Pachuca (MTI/EPA)

A hosszabbításban aztán újabb két gólt szerzett a mexikói csapat (Alvarez, majd ismét Gimenez volt eredményes), így bejutott a Japánban zajló klubvilágbajnokság elődöntőjébe, ahol a Libertadores-kupa-győztes ecuadori LDU Quitóval találkozik.

Európát a Bajnokok Ligája győztes angol Manchester United képviseli. A „vörös ördögök” az ausztrál Adelaide Unitedet legyőző japán Gamba Oszakával vívnak majd meg a fináléba jutásért. A klub-vb döntőjére december 21-én kerül sor.

Klub-vb, negyeddöntő:
Pachuca (mexikói)-al-Ahli (egyiptomi) 4-2 (0-2, 2-2, 2-0)
Gól: Montes (47.), Gimenez (73., 110.), Alvarez (98.), ill. Pinto (28., öngól), Flavio (45.)

Gamba Oszaka (japán)-Adelaide United (ausztrál) 1-0
Gól: Yasuhito Endo (23.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik