Élet-Stílus

Hajnal kiállítása ellenére is nyert a Dortmund

Hajnal Tamást a 38. percben kiállították, de csapata, a Borussia Dortmund így is legyőzte a vendég Mönchengladbachot a Budesliga idei utolsó fordulójában.

A magyar játékost a 38. percben második sárga lappal állították ki. Először a 33. percben figyelmeztették, miután egy ártalmatlan szituációban, messze a Dortmund kapujától belerúgott az ellenfelébe, majd egy ütemet késve a labda helyett a kapust találta el. Ezután villant másodszor is a sárga, aztán a piros lap. Christofer Heimeroth meg is sérült az esetnél, a jobb térde fölött felrepedt a bőr, de végig a pályán maradt.

A hazaiak egyébként túlságosan is keményen játszottak, és Jakub Blaszczykowskit is simán ki lehetett volna állítani, miután csúnyán lekönyökölte Tony Jantschkét, akit hordágyon vittek le, s egyből le is cserélték.

Győzelemmel zárt a Dortmund (MTI/EPA)

Győzelemmel zárt a Dortmund (MTI/EPA)

A Borussia Dortmund még egyenlő létszámnál, a 35. percben szerzett vezetést – Mohamed Zidan egy pattanás után a bombázott a léc alá -, majd tíz emberrel is megduplázta az előnyét. Az 56. percben a bal oldalon meglóduló Blaszczykowski okos passza után Nuri Sahin lőtt 12 méterről a bal alsó sarokba.

Az emberelőnyben játszó Mönchengladbach erejéből csak a szépítésre futotta, a hajrában Johannes van den Bergh lőtt 16 méterről kapásból a kapu bal oldalába, a Dortmund így 497 perc után kapott újra gólt. Ezzel „elbukta” a vonatkozó rekord megdöntését, ám ez aligha érdekeli a sárga-feketéket, miután győzelemmel fejezték be az őszi idényt, és jelenleg a hatodik helyen állnak a tabellán. A ‘Gladbach maradt az utolsó.

Bundesliga, 17. forduló:
Borussia Dortmund-Borussia Mönchengladbach 2-1 (1-0)
Gól: Zidan (35.), Sahin (56.), ill. van den Bergh (80.)
Kiállítva: Hajnal (38., Dortmund)

Szombat:
Werder Bremen-VfL Wolfsburg, 15:30
Hamburger SV-Eintracht Frankfurt, 15:30
VfL Bochum-1. FC Köln, 15:30
VfB Stuttgart-Bayern München, 15:30
Bayer Leverkusen-Energie Cottbus, 15:30
Hannover 96-Arminia Bielefeld, 15:30
Hertha BSC-Karlsruhe, 15:30

Vasárnap:
Hoffenheim 1899-Schalke 04, 17:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik