Élet-Stílus

Brazil védőt vett az AC Milan

A Chelsea, az Internazionale és a Villareal orra elől halászta el az AC Milan Thiago Silvát, a Fluminense brazil védőjét. A milánói együttes 10 millió eurót fizetett a 24 éves játékosért, akinek a szerződését rövidesen véglegesítik.

A brazil és az olasz egyesület megállapodása értelmében jövő júniusban csatlakozik a kerethez Thiago Silva. Olasz lapjelentések szerint 10 millió euróért vált klubot a középhátvéd, akinek négy évre szóló kontraktust ajánlottak a milánóiak. Silva évente 2,5 millió eurót fog keresni új munkaadójánál.

A védőjátékos már most januárban csatlakozott volna az AC Milanhoz, ám honfitársához Alexandre Patóhoz hasonlóan neki is várnia kell. A fiatal csatár esetében az életkorával voltak gondok, azért kellett fél évet várnia. Silvánál az a probléma, hogy a klub egyelőre nem igazolhat nem uniós országból érkező futballistákat, megtelt a kvótája.

Nyártól erősödik Ancelottiék védelme (MTI/EPA)

Nyártól erősödik Ancelottiék védelme (MTI/EPA)

A 24 éves Silva a hírek szerint rövidesen elvégzik az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokat, és ha mindent rendben találnak, akkor aláírják a szerződését.

Hazájában az egyik legtehetségesebb fiatal védőnek tartott Silvára nagy szüksége van a Milannak, nem csoda, hogy Silvio Berlusconi csapata nyerte az Internazionale, a Chelsea vagy éppen a Villareallal szemben a licitet. A klub szeretné rövid időn belül felfrissíteni a védelmét, mivel szinte mindenki már a 30-as éveiben jár.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik