Élet-Stílus

Brutális kiütéssel nyert Bedák Zsolt (videó)

Villámgyors győzelemmel mutatkozott be a profik között Bedák Pál, amatőrként világbajnoki ezüstérmes magyar ökölvívó, és testvére, Zsolt is magabiztosan, bődületes kiütéssel nyert kedd este a Spotlight Boxing söldeni gáláján.

Bedák Pál a pekingi ötkarikás játékok után állt a profik táborába, és kedden este vívta első mérkőzését. A légsúlyú bokszoló parádésan debütált: a Spotlight Boxing söldeni gáláján 42 másodperccel a kezdés után kiütötte a szlovák Robert Csicsót, aki így a harmadik profi találkozóján is vereséget szenvedett.

A „Pimpa” becenévre hallgató magyar tíz másodperc elteltével testen „megfogta” ellenfelét, majd később egy bődületes fejre mért balhoroggal leterítette – Csicsót ezután kiszámolták…

Kiütéssel mutatkozott be a profik között (MTI)

Kiütéssel mutatkozott be a profik között (MTI)

„Titkon ilyen bemutatkozásra számítottam, de az volt igazán fontos, hogy jól és eredményesen mutatkozzak be a profik között” – magyarázta Bedák Pál a monokli.com-nak.

Testvére, Bedák Zsolt is legyőzte ellenfelét, a nicaraguai Bismarc Alfarót, így 12-0-ra módosította a mérlegét a profik között. A kispehelysúlyú összecsapás első menetében – két pontos balhorogtól – Alfaro kétszer is padlózott, ugyanakkor folytatódott a meccs, egészen a negyedik menet végig.

Ekkor Bedák Zsolt megkontrázta ellenfele támadását: ballal úgy állon verte Alfarót, hogy az előbb térdre ereszkedett, majd arccal előre zuhant a padlóra. Orvost kellett hívni hozzá.

Érdemes megnézni a meccsetitt.

„Vártam, hogy kipattanjon a nagy ütés. Az volt a baj a negyedik menetig, hogy nagyon erőltettem a balhorgot, de ha egy kicsit színesebben bokszolok, lehet, hogy előbb be tudtam volna fejezni” – mondta a nagyszerűen bokszoló Bedák Zsolt.

Még nem dőlt el, hogy Zsolt ringbe lép-e a január 10-i programban, Erdei Zsolt és Balzsay Károly címmérkőzése előtt, fivére viszont biztosan bokszol majd – írta a söldeni gáláról beszámoló monokli.com.

—-Pacquiao diadalmas hazatérése—-

Hősnek kijáró fogadtatásban részesítették hazájában a fülöp-szigeteki bokszolót, Manny Pacquiaót, aki az elmúlt hétvégén, Las Vegasban legyőzte az amerikai Oscar De La Hoyát.

A váltósúlyú mérkőzés nem világbajnoki övért zajlott, az érdeklődés azonban világszerte nagy volt iránta, mivel a profi ökölvívás két igen népszerű figurája csapott össze az MGM Grandben.

Pacquiao számított esélytelenebbnek, honfitársai ezért is érezhették úgy sikere pillanatában, hogy nagy kedvencük korai karácsonyi ajándékkal lepte meg őket.

“A győzelmem mindannyiunk győzelme” – mondta a 29 éves öklöző egy helyi televíziós műsorban, miután hivatalában fogadta őt a legfőbb rajongói közé tartozó köztársasági elnök, Gloria Macapagal Arroyo.

Az államfő példaképként jellemezte Pacquiaót, akit egy bokszkesztyű formájú répatortával is megajándékozott.
Az ökölvívó azt mondta: a nagy csata után hosszú pihenést tervez hamarosan hatfősre bővülő családjával, a felesége ugyanis most várja negyedik gyermeküket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik