Élet-Stílus

Minit épít a Mercedes

A német gyár azt tervezi, hogy egy miniroadstert küld piacra pár éven belül. Akár Magyarországon is készülhet.

Nem titok, hogy a Mercedes-Benz a jelenlegi kéttagú kisautó-kínálata (A-, B-osztály) helyére négy autót tervez. Ezek közül kettő készül a jelenlegi gyárban Raststattban és kettő fog Magyarországon.

Már tudjuk, hogy a normál kisautók mellé a Mercedes egy kis szabadidő-autót is bevezet, de egy interjúban Dieter Zetsche nemrég elárulta egy roadstert is terveznek. Nem újkeletű ötlet ez, hiszen a 2000-es Ditroiti Autószalonon már kiállította a cég az SLA-koncepciót, amely megfelel a jelenlegi kívánalmaknak is. Kis kétüléses, nyitható tetős sportkocsi.

Minit épít a Mercedes 1

Akkor azonban nem volt megfelelő technológiája a német gyárnak a sorozatgyártásához, a jelenlegi A-osztály szendvics szerkezetű felépítése nem tette lehetővé egy sikeres roadster építését.

A négy modellhez viszont már megéri kifejleszteni egy új padlólemezt, valamint futóművet és hajtást. Bár motorjai főként a C-osztálytól érkeznek majd, az SLK-nál kisebb kétüléses kabrió elsőkerék-hajtású lesz.

Minit épít a Mercedes 1

Várhatóan 2011 végén ismerhetjük meg az új modellt, majd 2012-ben, amikor a kecskeméti üzem termelni kezd, akkor indul be a sorozatgyártás. Erre szüksége is van a Mercedesnek, hiszen a BMW-nek az 1-es mellett ott a MINI kabrió is illetve az Audi is azt tervezi, hogy a jövőre érkező új kisautóját nyitható tetővel is árusítja majd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik