Élet-Stílus

Zidane: jövőre Ribéry kapja az Aranylabdát!

A franciák korábbi futballsztárja, Zinedine Zidane szerint jövőre a német Bayern München alkalmazásában álló honfitsársa, Franck Ribéry nyeri az Aranylabdát.

„Nagyon szeretem őt, egyenes, közvetlen ember, és nagyszerű futballista. Amennyiben így folytatja, jövőre biztosan megkapja az Aranylabdát” – magyarázta Zinedine Zidane.

A világ- és Európa-bajnok egykori klasszis 1998-ban vehette át a legjobb Európában játszó labdarúgónak járó díjat, 1997-ben harmadik, 2000-ben pedig második lett a France Football magazin szavazásán.

Zidane-t egyébként meglepte, hogy Franck Ribery csak a 16. helyen végzett az idei rangsorban, ugyanakkor azt elismerte, hogy Cristiano Ronaldo megérdemelte a díjat, de ehhez hozzáfűzte: nem igazán kedveli portugál játékstílusát.

Zinedine Zidane kedvence (MTI/EPA)

Zinedine Zidane kedvence (MTI/EPA)

A nyári Eb-n leszereplő francia válogatottal kapcsolatos véleményét nem akarta megosztani a nyilvánossággal, viszont megerősítette, hogy hamarosan visszatér a labdarúgáshoz.

„Nem hiszem, hogy éppen a válogatottnál vállalnék szerepet, ugyanakkor semmit sem zárok ki… Ami biztos, hogy visszatérek a sportághoz, mivel nagyon szeretnék újra a labdarúgásért tenni” – tette hozzá Zidane, aki két éve vonult vissza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik