Élet-Stílus

Megszakadt Dárdaiék veretlenségi sorozata

A német labdarúgó-bajnokság 16. fordulójában a Hertha BSC egy góllal kikapott a Schalke vendégeként, így megszakadt négymeccses veretlenségi sorozata.

A szombaton pályára lépő „magyaros” csapatoknak nem sok sikerélményben volt részük. Dárdai Pál együttese, a Hertha egygólos vereséget szenvedett a Schalke vendégeként, de a Hajnal Tamást is soraiban tudó Borussia Dortmund is csak egy pontot szerzett a kiesés ellen menekülő Bielefeld otthonában.

A Hertha gyenge teljesítményt nyújtott Gelsenkirchenben, és ugyan a hazaiak sem villogtak, egy gólt azért szereztek. Ez elsősorban Drobny lelkén szárad: a kapus rosszul mozdult ki Farfan beadására, így Asamoahnak már igazán nem volt nehéz dolga – közelről az üres kapuba fejelt. Dárdai végigjátszotta a meccset, s az ő teljesítményére nem lehetett panasz. Nem rajta múlott, hogy a fővárosi csapat négy veretlenül megvívott találkozó után újra vereséget szenvedett a Bundesligában.

Gerald Asamoah góljával nyert a Schalke (MTI/EPA)

Gerald Asamoah góljával nyert a Schalke (MTI/EPA)

Hajnal is végig a pályán volt a Borussia Dortmundban, amely gól nélküli döntetlenre végzett a Arminia Bielefeld vendégeként. A sárga-feketék egy hete szintén 0-0-át játszottak, akkor a Wolfsburggal, és a legutóbbi három mérkőzésükön mindössze egyszer találtak be az ellenfél kapujába. A gárda magyar légiósa egyébként szombaton közel járt a gólhoz, nagyszerű lövést eresztett meg 20 méterről, de Eilhoff kapus bravúrral védett.

A Bayer Leverkusen üldözőbe vette a tabella élén tanyázó Hoffenheim, Bayern München duót, a Herthát megelőzve feljött a harmadik helyre, miután a két gólja mellett egy gólpasszt is kiosztó Kiessling vezetésével könnyedén, 3-1-re győzött a bennmaradásért küzdő Borussia Mönchengladbach otthonában.

Az Eintracht Frankfurt és a VfB Stuttgart is roppant magabiztos volt, előbbi négy, utóbbi három góllal verte szombati ellenlábasát, a Bochumot, illetve az Energie Cottbust.

A Werder igencsak rapszodikusan szerepel, egyszer parádés játékkal nyer, máskor váratlan vereséget szenved. Ezúttal lejmenetben van a hullámvasút a brémaiak alatt: az előző körben a Frankfurtot 5-0-ra kiütő gárda a 16. fordulóban 1-0-ra kikapott a Karlsruhétől, amely nyolc zakót és egy döntetlent követően ünnepelhetett újra győzelmet a német élvonalban.

Bundesliga, 16. forduló:
Schalke 04-Hertha BSC 1-0 (0-0)
Gól: Asamoah (65.)

Eintracht Frankfurt-VfL Bochum 4-0 (2-0)
Gól: Liberopulosz (7., 43., az elsőt 11-esből), Steinhöfer (62.), Russ (63.)
Kiállítva: Fernandes (5., Bochum)

Karlsruhe-Werder Bremen 1-0 (0-0)
Gól: Buck (83.)
Kiállítva: Pizarro (90., Werder Bremen)

Energie Cottbus-VfB Stuttgart 0-3 (0-1)
Gól: Hilbert (4.), Simak (63.), Khedira (68.)

Arminia Bielefeld-Borussia Dortmund 0-0

Borussia Mönchengladbach-Bayer Leverkusen 1-3 (0-2)
Gól: Jantschke (61.), ill. Kiessling (25., 37.), Helmes (54.)

Pénteken játszották:
Bayern München-1899 Hoffenheim 2-1

Vasárnap:
VfL Wolfsburg-Hannover, 17:00
1. FC Köln-Hamburg, 17:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik