Élet-Stílus

Áll a bál a Real Madridnál

Lemondott posztjáról a klub utánpótlásának vezetője, az egykori válogatott Míchel, aki aztán egy nyilatkozatában Ramon Calderón elnöknek is beolvasott.

A klub korábbi válogatott játékosa, a Real utánpótlásának vezetője azután jelentette be a távozását, hogy Ramon Calderón elnök egy nyilatkozatában hangot adott annak a véleményének, miszerint a rivális a Barcelonánál sokkal sikeresebben működik az utánpótlás, mint a Real Madridnál.

Míchel egy rádióinterjúban válaszolt. „Kritizál, holott nem ismeri a munkámat, fogalma sincs, mi folyik a klubnál utánpótlás-nevelés címen” – mondta. Ehhez hozzátette: elfogadhatatlan, hogy a máshonnan szerződtetett fiatalokkal másképp bánnak a Real Madridnál, mint a saját nevelésű tehetségekkel, és könnyedén mondanak le olyan „Real-ifjúkról”, mint Juan Mata, Alvaro Negredo, Esteban Granero vagy éppen Alvaro Arbeloa, akik máshol csinálnak karriert, más klubokkal sikeresek.

„Azt megértem, hogy a Realnál mindig nagy a nyomás, és olykor nehéz elviselni a kritikákat, mégis döbbenten állok Míchel megnyilvánulása előtt. Nem elsősorban a lemondását helytelenítem, hanem inkább azt, hogy a döntését kritikával fűszerezve a médián keresztül közölte. Sportigazgatóként nem tudok megbocsátani neki ezért” – nyilatkozta Pedrag Mijatovics.

A klubnál egy magyar játékos is pallérozódik, a 20 éves Szalai Ádám a tartalékcsapatnak számító Castillában szerepel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik