Élet-Stílus

Menetelnek Rátgéberék az Euroligában

Az MKB-Euroleasing Sopron meglepetésre kikapott a francia Lille vendégeként a női kosárlabda Euroliga nyolcadik fordulójában. A Rátgéber László vezette címvédő Szpartak Moszkva ugyanakkor magabiztosan nyert Törökországban.

A magyar bajnok (4/3) az 1/6-os mutatóval sereghajtó Lille-nél lépett pályára, amelyet egy hónapja 81-57-tel küldött haza. Székely Norbert gyengén kezdő együttese – amelyből hiányzott a vakbélműtéten átesett ausztrál Kathleen MacLeod – 4-5 után egy 12-0-ás francia rohamot volt kénytelen elszenvedni, azaz tetemes hátrányba került. A folytatásban megszűnt a soproni kosárínség, 22-9-ről Honti Kata és Eördögh Edit révén csakhamar 22-21 lett, sőt, a nagyszünetben már 30-28-ra a vendégek vezettek.

Térfélcsere után kiegyenlítődtek az erőviszonyok, fej fej mellett haladt a két csapat – a zöld-sárgáknál főként Jelena Milovanovic villogott -, ezt jelzi, hogy 30 perc elteltével 45-45-öt mutatott az eredményjelző. Az utolsó szakaszban sem tudott egyik gárda sem 2 pontnál jobban meglépni, mígnem 53-53-nál a hazaiak “robbantottak”, és egy 9-0-ás sorozattal eldöntötték a meccset.

Visszavágtak a franciák (MTI)

Visszavágtak a franciák (MTI)

A mérlegüket 4/4-re rontó soproniak egy hét múlva a CSZKA Moszkvát fogadják, amelyet anyagi okokból történt visszalépése – és a kihagyott hetedik forduló – után néhány nappal visszafogadott az európai szövetség. Az ügyben az MKB-Euroleasing a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordult.

A D csoportban a női válogatott szövetségi kapitánya, a Pécsről érkezett Rátgéber László irányította Szpartak Moszkva fölényes győzelmet aratott a török Fenerbahce csarnokában. A mutatóját 7/1-re javító címvédőnél a világbajnok, háromszoros olimpiai ezüstérmes ausztrál Lauren Jackson 33 pontot – közte 196 centis magassága ellenére 5 triplát – szórt.

Női Euroliga
B csoport:
Lille (francia) – MKB-Euroleasing Sopron 61-55 (19-9, 9-21, 17-15, 16-10)
A magyar csapat legjobb dobói: Milovanovic 16, Honti 10, Holt 10

D csoport:
Fenerbahce (török)-Szpartak Moszkva (orosz) 76-100

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik