Élet-Stílus

Az Arsenal búcsúzott a Ligakupában

Az Arsenal számára a negyeddöntő jelentette a végállomást az angol Ligakupában: az „ágyúsokat" a másodosztályú Burnley búcsúztatta.

Az Arsenal fiataljait szerepeltette a másodosztályban negyedik helyen álló Burnley otthonában. A londoniak több helyzetet is kialakítottak, de nem tudtak kifogni Brian Jensenen, a Burnley nagyszerűen védő kapusán. Elől pedig Kevin McDonald villogott, a 20 esztendős középpályás két góljával eldöntötte a találkozót, egyúttal a Ligakupa elődöntőjébe juttatta a csapatát.

Először a hatodik percben talált be. Egy jobboldali beadás után összeszaladt csatár, védő és kapus, így igazán nem volt nehéz dolga: öt méterről az üres kapuba helyezett. Az 57. percben aztán újra beköszönt: egy hazai bedobás, illetve egy védelmi hiba nyomán 8 méterről pörgetett a jobb alsó sarokba. A Burnley a meccsre nem nevezte magyar légiósát, Király Gábort.

Elbuktak Arsene Wenger fiataljai (MTI/EPA)

Elbuktak Arsene Wenger fiataljai (MTI/EPA)

A keddi játéknap másik mérkőzésén is meglepetés született, a Premier League-ben érdekelt Stoke City hazai pályán vereséget szenvedett a második vonalban szereplő Derby Countytól.

Szerdán további két Ligakupa-negyeddöntőre kerül sor: a Manchester United a Blackburn Roverst, a Priskin Tamást is alkalmazó Warford pedig a címvédő Tottenham Hotspur együttesét látja vendégül.

Ligakupa, negyeddöntő:
Burnley (II. o.)-Arsenal 2-0 (1-0)
Stoke City-Derby County (II.) 0-1 (0-0)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik