Élet-Stílus

Szerződést hosszabbított a Barca Európa-bajnoka

A spanyol bajnokságot négy ponttal vezető katalán klubcsapat megállapodott az egyik kulcsemberével. Az Eb legjobbjának megválasztott Xavi 2014-ig marad a Barcelonánál.

A 69-szeres spanyol válogatott középpályás szerződése eredetileg 2010-ig szólt, ám a napokban további négy évvel meghosszabbították a felek az együttműködésüket. Xavi a hírek szerint 9 millió eurót fog keresni évente a Barcánál, amivel ő lesz a klub harmadik legjobb fizetett futballistája Lionel Messi és Samuel Eto’o után.

A nyári svájci-osztrák rendezésű Európa-bajnokság MVP-jének megválasztott 28 éves középpályásnak a Primera Divisiónban is jól megy, kulcsszerepe van abban, hogy a csapat szárnyal, és jelenleg négy ponttal vezeti a tabellát. Xavi a bajnokságban háromszor betalált, kétszer pedig a Bajnokok Ligájában zörgette meg az ellenfelek hálóját.

Nyugdíjas szerződést kapott (MTI/EPA)

Nyugdíjas szerződést kapott (MTI/EPA)

A látványos és eredményes futballt játszó Barcelona trénere, Pep Guardiola eközben óva intett attól, hogy elbízzák magukat a játékosok. „Az a feladatom, hogy feltérképezzem, milyen téren tudnánk még javulni” – nyilatkozta a 37 éves szakember a Sevilla otthonában 3-0-ra megnyert találkozót követően. Az andalúziaiak ellen sorozatban tízedik idegenbeli győzelmét aratta a Barca, ami a klubrekord beállítása.

Az együttesre mellesleg az elkövetkező hetekben a bajnokság egyik legnehezebb szakasza vár, karácsonyig Yaviék összecsapnak a Valenciával (3.), a Real Madriddal (4.) és a Villareallal (2.).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik