Élet-Stílus

Visszavették a CSZKA Moszkvát

Hivatalosan is folytathatja szereplését a női kosárlabda Euroligában az egy hete anyagi gondok miatt visszalépett és az MKB-Euroleasing Sopronnal azonos csoportba sorsolt CSZKA Moszkva.

Pénteken még csak az orosz szövetség (RFB) számolt be arról, hogy a klub bemutatta a szükséges pénzügyi garanciákat, így a hazai bajnokság mellett a kontinentális sorozatban is zöld utat kapott.

Az európai szövetség (FIBA Europe) végrehajtó bizottsága a honlapon olvasható állásfoglalás szerint hozzájárult ahhoz, hogy a fővárosiak lejátsszák a kontinenssorozat alapszakaszából hátralévő három mérkőzésüket.

Az Euroliga-győztes Szamara jogutódaként számon tartott csapat – amely már-már az ellehetetlenülés szélére került – nem vett részt a múlt heti csonka fordulóban, így a Riga elleni meccset 20-0-lal a lettek javára írták, és a Moszkva a vereségért járó egy pontot sem kapta meg. Ráadásul a szerdára kiírt CSZKA-Brno találkozót szombaton játsszák le – méghozzá Csehországban.

Az oroszok jövő szerdán lépnek pályára Sopronban, amelynek honlapján Török Zoltán ügyvezető kommentálta a történteket: “Miután nem egy döntésről, hanem egy döntéssorozatról van szó – mely a CSZKA visszalépésével kezdődött, és a Brno elleni mérkőzésük pályaválasztói cseréjével zárult -, felvettük a kapcsolatot egy nemzetközi sportjogásszal. Az ő szakvéleménye alapján fogjuk kialakítani álláspontunkat. Amíg ez a szakvélemény nincs a kezünkben, csupán a csalódottságomnak tudok hangot adni.”

A B csoport állása 7 forduló után:
1. Venezia (olasz) 14 pont
2. MKB-Euroleasing Sopron 11
3. CSZKA Moszkva (orosz) 10
4. Brno (cseh) 10
5. Riga (lett) 9
6. Lille (francia) 8

Ajánlott videó

Olvasói sztorik