Élet-Stílus

Del Piero jubileumi gólt lőtt (videó)

A Juventus együttese a papírformának megfelelően leiskolázta a kiesőzónában szerénykedő Regginát Camoranesi, Amauri, Chiellini és a zseniális Alessandro del Piero találataival. A másik szombati bajnokin a Lecce meglepetésre ponttal távozott Szicíliáról.

A Serie A nagycsapatai közül a Juventus lépett pályára szombat este. A zebrák hazai pályán magabiztos győzelmet arattak, a Reggina sorozatban hetedszerre távozott pontok nélkül a Stadio Delle Alpiból.

Az első perctől fogva irányította a mérkőzést a Juventus, csak az lehetett a kérdés, hogy meddig húzzák ki a vendégek kapott gól nélkül. Fél óra elteltével érett góllá a hazaiak fölénye, egy gyönyörű támadást Camoranesi fejezett be eredményesen. A szünet előtt, Amauri hetedik bajnoki találatával megnyugtató előnyt szerzett Claudio Ranieri csapata.

A fordulás után, az egyre sűrűbb hóesésben visszavett a tempóból a Juve, ám egy rögzített helyzetből így is növelte az előnyét. Molinaro előreívelt szabadrúgását az előrehúzódó Chiellini fejelte a hálóba.

Az utolsó húsz percre végleg leült a mérkőzés, de a Juve-drukkerek ezúttal sem maradtak Del Piero-gól nélkül. A csapatkapitány a Giovinco buktatásáért megítélt büntetőt értékesítette negyedórával a lefújás előtt. A 34 éves Del Pierónak ez volt a 250. találata Juve-mezben.

A másik szombati bajnokin a Lecce meglepetésre 1-1-et játszott a Catania otthonában, és ezzel megszerezte idegenben a harmadik pontját.

Serie A, 14. forduló:
Juventus-Reggina 4-0
Gól: Camoranesi (28.), Amauri (44.), Chiellini (62.), Del Piero (74., 11-esből)

Catania-Lecce 1-1
Gól: Paolucci (61.), illetve Castillo (69.)

Vasárnapi meccsek:
AS Roma-Fiorentina 15 ó
Atalanta-SS Lazio 15
Cagliari-Sampdoria 15
Genoa-Bologna 15
Internazionale-Napoli 15
Siena-Torino 15
Udinese-Chievo 15
Palermo-AC Milan 20:30

Ajánlott videó

Olvasói sztorik