Élet-Stílus

Armstrong az ellenlábasával tréningezik

A jövő héten edz először együtt a spanyol Alberto Contador és a hétszereres Tour-győztes amerikai Lance Armstrong, az Asztana kerékpároscsapat két ásza.

A klub Tenerifén tart kilencnapos edzőtábort, és ezen az Astana csapat mind a két – egymással rivalizáló – sztárja ott lesz.

A 2007-ben Tour de France-t nyerő Contador orrműtétje után száll ismét nyeregbe, míg a hétszeres Tour-győztes, három év kihagyás után idén visszatérő amerikai sztár első asztanás tréningjére készül. Utóbbi eddig csak hazájában edzett, illetve indult jelentéktelen versenyeken.

A Tour mellett a Girót és Vueltát (utóbbi kettőt 2008-ban) is nyert Contador a februári, valenciai körversenyen indul először, míg Armstrong ott lesz a januári ausztrál viadalon, a Tour Down Underen. Az biztos, hogy az amerikai bringás rajthoz áll a májusi olasz körversenyen, ugyanakkor az még kérdéses, hogy Contador mellett ott lesz-e a júliusi Tour de France-on is.

Lance Armstrong az edzéseken bizonyíthat (MTI/EPA)

Lance Armstrong az edzéseken bizonyíthat (MTI/EPA)

Amikor felmerült, hogy Armstrong az Asztanához igazol, Contador azonnal közölte: távozik a csapattól, ha nem ő lesz az elsőszámú versenyző. A csapatvezető Johan Bruyneel erre úgy reagált, a legerősebb kerékpárost kell segíteniük a többieknek, és nem számít a név vagy a múlt. „Albertónak pompás éve volt, és jelenleg ő a legjobb profi kerékpáros a világon. Lance-nek be kell bizonyítania, megvan a szükséges fizikai képessége ahhoz, hogy nagy versenyeket nyerjen” – tette hozzá Bruyneel.

Nyilván sok múlik az edzéseken mutatott teljesítményen, ezért is lesz igazgalmas a csapat tenerifei edzőtáborozása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik