Élet-Stílus

Szombattól már síelhetünk a Mátrában

Kedd óta folyamatosan hóágyúznak a mátraszentistváni Síparkban. A korábbi nyolc hóágyú mellett az idén két új nagy teljesményű amerikai gép is beállt a pályákra, így a folyamatos -7 fokban már 30 cm havat gyártottak a felső pályákon.

A Sípark november 29-én (szombaton) 10 órakor nyit, a hóréteg addigra akár az 40-50 centimétert is elérheti. A gyors hókészítéshez nemcsak a hóágyúk száma, de a szivattyúállomás teljesítményének a megduplázása is hozzájárult. A meghosszabbított 5-ös pálya mellett a síoktatópark is kinyit, beüzemelik az egyik csákányos liftet, valamint a Hóhatár Rönkhüttében az étterem is várja a vendégeket.

A szezon újdonsága, hogy az újonnan felszerelt Skidata KeyMotion beléptető rendszer jelentősen csökkenti a sorban állást, és felgyorsítja a jegyeladást. Januártól pedig az országban egyedülálló, izgalmas vonalvezetésű, 130 méteres snowtubing pálya várja a csúszkálókat.

Az aktuális pályainformációkért és a hóréteg vastagságáról szóló adatokért érdemes felkeresni a Sípark honlapját, ahol webkamera is várja a síelés szerelmeseit.

Időjárási előrejelzésekért kattintson az FN Időjárás rovatára!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik