Élet-Stílus

Propelleres gép a Malévnél

Megérkezett a Malév első Q400-as, turbópropelleres repülőgépe, melynek üzemeltetése harmadával kevesebbe kerül, mint más gépeké.

A rövid és középtávú útvonalakra tervezett, maximum 2400 kilométer hatótávolságú Q400-as gépek óránként 667 kilométert tehetnek meg. A Q400-asokkal a járatok menetideje csak néhány perccel lesz hosszabb az eddig megszokottnál.

Régen volt légcsavaros gép a Malévnál

Régen volt légcsavaros gép a Malévnál

A jelentősen alacsonyabb üzemanyag-felhasználásnak köszönhetően a Q400-as repülőgépek egy székre számolt üzemeltetési költségei a legkedvezőbbek a regionális repülőgépek piacán, 30 százalékkal kevesebb üzemanyagot fogyasztanak, mint a légitársaság regionális flottájába tartozó Fokker 70-es vagy a jelenleg kivonás alatt álló CRJ-200-as repülőgépek.

Ahogyan arról a légitársaság már nyár elején beszámolt, első lépcsőben, a téli menetrendi időszakban fokozatosan négy használt Q400-as áll forgalomba a Malévnél. Ezt követően, a tervek szerint 2012-től négy új modell érkezik a flottába. A légitársaság regionális – F70-es és CRJ-200-as típusokból álló – gépparkját cseréli le a Q400-as repülőgépekre. A Malév a világon a 25. légitársaságként üzemelteti ezt a típust.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik