Élet-Stílus

Biros Péter Európa legjobbja

Biros Péter lett Európa legjobb vízilabdázója 2008-ban a vlv.hu információi szerint. A háromszoros olimpiai bajnok pólós a kontinentális szövetség (LEN) tagországainak szavazatai alapján elsöprő fölénnyel végzett az élen a szerb Vladimir Vujasinovic és a montenegrói Nikola Janovic előtt.

Kemény Dénes legénységének húzóembere a nyári, malagai Európa-bajnokságon a rendezvényre akkreditált újságírók szavazatai alapján a torna legértékesebb játékosa (MVP) lett. Ugyancsak elismerték a pekingi ötkarikás játékokon nyújtott teljesítményét: Varga Dániellel együtt beválasztották az olimpia All Star-csapatába.

A LEN tavaly voksoltatott először, akkor a horvát Miho Boskovic nyert, legjobb magyarként Kásás Tamás harmadik lett.

Biros Péter a magyar válogatott legjobbja volt Pekingben (MTI)

Biros Péter a magyar válogatott legjobbja volt Pekingben (MTI)

A magyar férfiválogatott hivatalos honlapja, a vlv.hu értesülése szerint a női vízilabdázóknál az idén Valkai Ágnest csak az a holland Danielle de Bruijn előzte meg, aki a pekingi olimpia döntőjében hét gólt lőtt az amerikaiaknak.

„Természetesen ez a siker mit sem érne, ha nem nyertünk volna aranyérmet Pekingben. Így szinte hab a tortán. Nagyon jó érzés, hogy elismerik ezzel is az erőfeszítéseket, nemcsak az enyémet, hanem a csapatét, hiszen ez a siker is közös, nélkülük nem ment volna” – nyilatkozta Biros Péter, a ZF-Eger kiválósága.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik