Élet-Stílus

Premier League: menekül a Wigan

A Wigan a kiesőzónából a 15. helyre kapaszkodott fel a Premier League tabálláján, miután a 14. forduló záró mérkőzésén 1-0-ra legyőzte a vendég Evertont.

A vendég liverpooliak kezdték jobban a hétfő esti meccset, Louis Saha azonban elpackázott egy nagy helyzetet. Bánhatta, mivel később feljavult a kiesés ellen menekülő Wigan, és csak Tim Howardon múlott, hogy nem szerezte meg a vezetést.

Az amerikai portás Lee Cattermole lövését, majd Paul Scharner fejesét is hatalmas bravúrral védte. A 51. percben azonban már tehetetlen volt.

Egy hosszan előrevágott labdával Luis Antonio Valencia került helyzetbe, de lövés helyett középre passzolt, és a szünetben csereként beállt Henri Camara közelről a kapuba továbbított.

Két döntetlen után győzött újra a Wigan (MTI/EPA)

Két döntetlen után győzött újra a Wigan (MTI/EPA)

Az eredmény már nem változott – miután a Yakubu Aiyegbeni és Tim Cahill is elpuskázta egyenlítései lehetőségét -, így a Wigan a kiesőzónából a 15. helyre kapaszkodott fel a Premier League tabelláján. Az Everton jelenleg a hetedik helyen áll.

„Három hely választ el most bennünket a kiesőktől, remélem, ez így marad a következő hat hónapon át” – nyilatkozta a lefújást követően Steve Bruce, a Wigan Athletic vezetőedzője.

Premier League, 14. forduló:
Wigan Athletic-Everton 1-0 (0-0)
Gól: H. Camara (51.)

Korábbi eredmények:
Sunderland-West Ham 0-1
Tottenham-Blackburn 1-0
Aston Villa-Manchester United 0-0
Chelsea-Newcastle United 0-0
Liverpool-Fulham 0-0
Manchester City-Arsenal 3-0
Middlesbrough-Bolton 1-3
Portsmouth-Hull City 2-2
Stoke City-West Bromwich 1-0

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik