Élet-Stílus

BL: csak a Juventusnak nincs miért izgulnia

A keddi játéknapon érdekelt csoportokban már az utolsó előtti fordulóban kialakulhat a továbbjutók mezőnye. Egyelőre egyedül csak a Juventus mehet biztosra, a Realnak, az Arsenalnak, a MU-nak vagy éppen a Bayernnek pontot, vagy pontokat kell szerezniük, hogy ne kelljen izgulniuk.

Páholyban a MU és a Villareal

Az angol bajnok és a spanyol ezüstérmes kiemelkedik a csoportból, és már a csoportkör sorsolásakor nyilvánvalóvá vált, hogy csak valami csoda folytán szólhat bele az Aalborg vagy a Celtic a továbbjutást érő első két hely sorsába. Nos a csoda elmaradt, hiszen a címvédő Manchester United és a Villareal egyaránt nyolc-nyolc pontot szerzett az első négy fordulóban, és kedd este egy békés döntetlen mindkét csapatnak elég lenne a továbblépéshez – egy esetleges győzelem viszont a biztos csoportelsőséget jelentené.

A két együttes története során három alkalommal csapott össze, és mind a három mérkőzésen gólnélküli döntetlen született. Az idei BL-kiírás csoportkörének nyitókörében is érintetlenek maradtak az Old Traffordon a hálók.

Az első meccsen nem játszott a Villareal ellen Cristiano Ronaldo, aki most sem teljesen egészséges, de a hétfőn már a társakkal edzett, és feltehetően pályára léphet az El Madrigalban. Dimitar Berbatov, Wes Brown és Gary Neville viszont biztosan nem játszhat, míg a veterán Edwin van der Sar pihenőt kapott Sir Alex Fergusontól. A spanyoloknál hiányozni fog házi gólkirály Llorente, így a támadásban a fiatal Rossi kaphat helyet a kezdőben.

Ronaldóéknak nem ment a hétvégén (MTI/EPA)

Ronaldóéknak nem ment a hétvégén (MTI/EPA)

Egyik csapatnak sem sikerült valami fényesre a hétvégi főpróbája. Az angol bajnok 0-0-t játszott az Aston Villa otthonában, a spanyol együttes pedig elvesztette veretlenségét a bajnokságban, miután simán kikapott otthon 3-0-ra a Valladolidtól.

A csoport két másik csapata,az Aalborg és a Celtic már csak a csodában, illetve az UEFA-kupás szereplést érő harmadik hely elcsípésében reménykedhet. Ehhez csak nyerni kell a dániai összecsapáson.

Győzelmi kényszerben a Fiorentina

Az E csoporthoz hasonlóan az F jelű négyesben is már-már a 16 között érezheti magát két esélyes. Az Olympique Lyon és a Bayern München egyaránt 8 ponttal áll az élen, és kedd este szintén nyolcaddöntőt érne egy-egy döntetlen a Fiorentina, illetve a Steaua Bucuresti ellen.

A franciáknak lesz nehezebb dolguk, hiszen ahhoz a Fiorentinához látogatnak, amely mindenképpen győznie kell, hogy még legyen minimális esélye. A liláknak ötpontos a lemaradásuk a német illetve a francia bajnokkal szemben, így nem engedhetik meg maguknak, hogy a hátralévő két csoportmeccsükön pontokat veszítsenek.

A hétvégén a firenzei együttes gólzáporos győzelemmel hangolt a bajnokságban. A szezont meglepően jól kezdő Udinesét verték 4-2-re, és ami nagyon fontos, a csapat két leggólveszélyesebb támadója, Gilardino és Mutu is betalált, és jó formában várhatja a Lyon elleni mérkőzést.

A franciák szokás szerint vezetik a hazai pontvadászatot, igaz idén talán nem olyan meggyőzőek, mint az elmúlt években: a hétvégén a Paris Saint Germain otthonában kaptak ki egy góllal.

Új csapatkapitánnyal az Arsenal

Arsene Wenger a társakat a sajtóban nyilvánosan kritizáló William Gallas helyett Cesc Fabregast nevezte ki hétfőn az Ágyúsok csapatkapitányának. A 31 éves védő a hétvégi bajnokit kihagyta, de a francia tréner a továbbiakban, így kedden a Dinamo Kijev ellen is számít rá.

Botladozik a bajnokságban az Arsenal (MTI/EPA)

Botladozik a bajnokságban az Arsenal (MTI/EPA)

A Premier League-nek gyengélkedő – legutóbb a Manchester City-től 3-0-ra kikapó – londoniaknak egy győzelem biztos továbbjutást eredményezne, ukrán siker viszont nyílttá tenné a zárófordulót, főleg, ha a csoport másik meccsén a Porto nem győzne a Fenerbahce otthonában.

Veszélyben a Real-meccs

Az intenzív havazás miatt elképzelhető, hogy elhalasztják a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában kedden esedékes BATE Boriszov-Real Madrid összecsapást. Az AS című madridi napilap a fehérorosz sportcsatornára hivatkozva azt írta, hogy a Minszktől 200 km-re lévő Dinamo Stadion gyepszőnyegét vastag hótakaró borítja. A pályamunkások ugyan mindent elkövetnek a játéktér megtisztításáért, ám ront a helyzeten, hogy a talaj keményre fagyott.

Jelenleg mínusz tíz fok van, s az előrejelzések szerint legkorábban szerdára javul egy keveset az idő, így elképzelhető, hogy egy későbbi időpontban kerül sor a spanyol sztárcsapat fehéroroszországi vendégjátékára.

Claudio Ranierinek, a Juve trénerének nincs miért izgulnia (MTI/EPA)

Claudio Ranierinek, a Juve trénerének nincs miért izgulnia (MTI/EPA)

A madridiaknak amúgy nem elég, ha nyernek a BATE Boriszov vendégeként, a kilencszeres győztes spanyoloknak az is kellene, hogy a már továbbjutott Juventus pontot vagy pontokat raboljon az Európai Szuperkupa-győztes Zenittől.

Az oroszok címvédőként ötödikként zártak a nemrég befejeződött bajnokságban, és a BL-ben szeretnének javítani. Jelenleg két pont a lemaradásuk a Real Madriddal szemben, és csak abban az esetben juthatnak tovább, ha legyőzik az olasz együttest, és a záró játéknapon a spanyol bajnokkal is elbánnak a Bernabeu-ban.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 5. forduló
E csoport:
Aalborg BK (dán)-Celtic (skót) 20:45 ó
Villarreal (spanyol)-Manchester United (angol) 20:45

Az állás:
1. Manchester United 8 pont (7-1)
2. Villarreal 8 (9-5)
3. Celtic 2 (1-5)
4. Aalborg 2 (5-11)

F csoport:
Bayern München (német)-Steaua Bucuresti (román) 20:45
Fiorentina (olasz)-Olympique Lyon (francia) 20:45

Az állás:
1. Olympique Lyon 8 pont (10-6)
2. Bayern München 8 (6-2)
3. Fiorentina 3
4. Steaua Bucuresti 1

G csoport:
Fenerbahce (török)-FC Porto (portugál) 20:45
Arsenal (angol)-Dinamo Kijev (ukrán) 20:45

Az állás:
1. Arsenal 8 pont
2. FC Porto 6
3. Dinamo Kijev 5
4. Fenerbahce 2

H csoport:
Zenit (orosz)-Juventus (olasz) 18:30
BATE Boriszov (fehérorosz)-Real Madrid (spanyol) 20:45 (TV6)

Az állás:
1. Juventus 10 pont – már továbbjutott
2. Real Madrid 6
3. Zenit 4
4. BATE Boriszov 2

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik