Élet-Stílus

Hétszázmilliós MSZP-hitel

A szocialisták összesen 723,5 millió forintot kértek és kapnak. A megvásárolni kívánt 44 ingatlanból viszont csak 22-t vesznek meg ebből a forrásból, a többit a megyék és az országos központ kapja arányos felosztással. A szocialisták az év végéig elhagyják átmeneti pártközpontjukat - írta a Népszabadság.

Hétszázhuszonhárom millió forint kedvezményes hitelt vesz fel az MSZP, aminek lehetőségét egy ötpárti konszenzussal elfogadott törvény biztosítja. A többi parlamenti erő is hitelt kér az ingatlanvásárlásaihoz; igaz, a Fidesz, a KDNP és az MDF összesen kér annyit, mint az MSZP.

A Népszabadság forrásai szerint végleges döntés az ingatlanokat illetően még nincs, jelenleg is vizsgálják, hogy melyiket érdemes megvenni és melyiket nem. Ami a szocialisták pártközpontját illeti, immár bizonyos, hogy az év végéig átköltözik a Vérmező utcai irodaházból a Jókai utcai, egykori KPVDSZ-székházba. Az új, hatodik kerületi, Jókai utcai ingatlanért az MSZP kereken bruttó 700 millió forintot fizet (a felújítások, átalakítások további százmilliót emésztenek fel), beköltözni viszont hivatalosan csak január elsején fognak.

Az új országos központ nyitottabb és modernebb kíván majd lenni, mint az eddigi. Internetkávézó épül az alsó szint aulájában, közösségi terek, információs pultok, könyvtár nyílhat a betérők előtt. Várhatóan a szocialisták Pest megyei és budapesti vezetése, valamint egyes kiszolgáló háttérintézmények is „visszaköltözhetnek” az új épületbe – olvasható a lapban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik