Élet-Stílus

Szenvedett a Real, kikapott a Villareal

Óriási nyomás nehezedett szombat este a királyi gárdára, amely végül nagy nehezen, egy szerencsés góllal legyőzte a Huelva együttesét. A madridiak öröme nem volt felhőtlen, hiszen két kulcsember is lesérült. A Villareal meglepetésre otthon kapott ki, a Sevilla-Valencia-rangadón nem született gól.

A Valladolid csapata egy hete a Real Madridot verte, a 12. fordulóban pedig egy másik spanyol Bajnokok Ligája-indulót, a Villarealt tréfálta meg, amely eddig veretlen volt a bajnokságban. A kiscsapat idegenbeli mérlege (nulla pont, 1-12-es gólarány) nem sok jó sejtetett, de meglepetésre már az első félidőben eldöntötték az összecsapást a vendégek: Gonzalez duplájával, majd Prieto góljával kényszeríttették térdre a házigazdát.

A Villareal veresége ellenére maradt a második helyen a tabellán, miután két közvetlen riválisa, a Sevilla és a Valencia gólnélküli döntetlenre végzett. A Recreativo Huelvát hazai pályán legyőző címvédő madridiaké a negyedik hely.

Papíron simán kellett volna hoznia a mérkőzést Bernd Schuster csapatának, hiszen az ellenfél a tabella utolsó előtti helyén tanyázott. A mérkőzés ennek ellenére szorosan alakult, az első két óriási ziccert a Huelva-támadói szórakozták el.

A helyzetek felrázták a madridiakat, különösen Sneijder volt aktív, és a holland a 12. percben betalált. A gólt a játékvezető érvénytelenítette, mivel Higuain korábban az alapvonalon túlról tette vissza a labdát. A holland középpályás a félidő hajrájában már szabályos gólt szerzett, igaz jókora mázlival. A 22 méterről eleresztett lövésébe beleért egy védő, a megpattanó labda pedig a tehetetlen vendégkapus felett a hálóba vágódott.

A második játékrészben is fölényben játszott a Madrid, de Huelva-védelem hibáit nem tudták kihasználni Raúlék. Sőt a félidő derekén megint mázlija volt a címvédőnek: Casillas már verve volt, amikor Jesus Vazquez a saját csapattársával akadt össze a tizenhatoson belül, és így elszalasztotta az egyenlítési lehetőséget.

A hajrában tovább nőtt a sérültek listája a királyi gárdánál, az eredmény már nem változott. Diarra, Robben és Nistelrooy mellett két újabb alapember (Higuain és Sneijder) dőlt ki a sorból.

Primera División, 12. forduló:


Sevilla-Valencia 0-0

Real Madrid-Recreativo Huelva 1-0


Gól: Sneijder (39.)

Villarreal-Valladolid 0-3


Gól: Gonzalez (24., 43.), Prieto (45.)

Vasárnapi meccsek:

Real Mallorca-Málaga 17 ó
Numancia-Atlético Madrid 17
Osasuna-Almería 17
Racing Santander-Espanyol 17
Sporting Gijon-Real Betis 17
FC Barcelona-Getafe 19
Deportivo La Coruna-Athletic Bilbao 21

Ajánlott videó

Olvasói sztorik