Élet-Stílus

A Stuttgart elküldte korábbi sikeredzőjét

Egy nappal a Wolfsburgtól elszenvedett 4-1-es vereséget követően menesztették Armin Veh vezetőedzőt a Stuttgarttól. A klubvezetés vasárnap bejelentett döntése szerint a 47 éves Veh helyét a volt válogatott játékos, Markus Babbel veszi át.

„Számos kérdésben hasonlóan gondolkodtunk, de jó pár esetben más véleményen voltunk. Ezért döntöttünk úgy, hogy megválunk a trénertől” – nyilatkozta vasárnap a DSF-nek Horst Heldt, a svábok sportigazgatója. A vasárnap délelőtti tréninget már a Veh helyére kinevezett Markus Babbel irányította.

Heldt a szombati vereséget követően háromórás megbeszélést folytatott Veh-vel. „Az előttünk álló nehéz feladatokra való tekintettel elérkezettnek láttuk az időt a változtatásra” – kommentálta a történteket a tabella 11. helyére visszacsúszó klub sportigazgatója.

Új munka után nézhet (MTI/EPA)

Új munka után nézhet (MTI/EPA)

„Reméljük, hogy az új szakmai stábbal sikeres lesz a csapat” – mondta Erwin Staudt, a stuttgarti klub első embere. „Nagyon hálásak vagyunk Armin Vehnek az elmúlt három évben végzett munkájáért, nehezünkre esett a döntés, de úgy éreztük, hogy változástatásra van szükség” – így az elnök.

A Stuttgart, ahová Veh 2006 februárjában érkezett, 2007-ben irányításával bajnok lett, a mostani idényben azonban nagyon nem ment együttesének, utolsó öt meccséből egyet sem tudott megnyerni, s a szombati vereség nyomán döntött úgy a vezérkar, hogy megválik a szakembertől asszisztensével, Alfons Higllel egyetemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik