Élet-Stílus

Hóvihar és melegrekord Moszkvában

Vasárnap reggel melegrekordot mértek Moszkvában: a hőmérő több mint plusz 10 Celsius-fokot mutatott, a légnyomás pedig az időjárási mérések kezdete óta nem volt még ilyen alacsony ezen a novemberi napon.

Az orosz fővárosban november 23-án az eddigi legmagasabb hőmérsékletet, 9,3 Celsius-fokot 1923-ban mérték. A légnyomás november 23-án 717,8 higanymilliméterre zuhant, ilyen alacsony még soha nem volt ezen a napon, amióta mérik és feljegyzik az időjárási adatokat. Az előző rekordot – 724,3 higanymillimétert – 1973-ban mérték. A város nyugati végein a közelgő ciklon 710, a város határain túl 703 higanymilliméterre nyomta le a légnyomást.

Szombaton a késő délutáni órákban meglehetősen vastag hótakaró fedte be a várost, majd éjszaka szélvihar tört ki, amely legalább fákat és reklámtáblákat döntött ki, továbbá több építési állványzatot rombolt le. Vasárnap azonban – néhány napon belül harmadszor az előző délutáni-esti havazások után – a hirtelen megemelkedett hőmérséklettől mintegy varázslatra eltűnt a fehér hótakaró. A meteorológusok szerint azonban vasárnap estére újra O Celsius-fok körüli hőmérséklet várható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik