Élet-Stílus

DK-döntő: lépéselőnyben a spanyolok

A páros meccset a spanyolok nyerték, így 2-1-re vezetnek a házigazda argentin teniszválogatott ellen a Davis-kupa döntőjében, s már egy győzelem is elég ahhoz, hogy történetük során harmadszor elhódítsák a salátástálat.

Feliciano Lopez és Fernando Verdasco hátrányból fordítva, 3 óra 18 perc alatt, négy játszmában nyert a David Nalbandian, Agustin Calleri kettős ellen, és ezzel a spanyol csapat 2-1-re vezet a házigazda argentinok ellen a Davis-kupa döntőjében.

A világranglista-éllovas Rafael Nadal nélkül felálló spanyol válogatottnak már egy győzelem is elég ahhoz, hogy 2000 és 2004 után harmadszor elhódítsák a salátástálat, míg a korábban két finálét már elbukó argentinok első DK-sikerükre hajtanak.

A győzelem küszöbére értek a spanyolok (MTI/EPA)

A győzelem küszöbére értek a spanyolok (MTI/EPA)

A 2008-as Davis-kupa-finálét a dél-amerikai csapat kezdte jobban, a pénteki nyitányon Nalbandian három játszmában legyőzte David Ferrert, ezzel megszerezte a vezetést, ám később Lopez egyenlített, miután drámai küzdelemben két vállra fektette Juan Martin del Potrót.

Az argentinokat az ág is húzza, utóbbi ugyanis combsérülést szenvedett, így kérdéses, hogy vasárnap ki tud-e állni a Ferrer elleni, sorsdöntő meccsen. Nalbandian pedig Lopezzel találkozik – lehet, már tét nélkül…

DK-döntő, Mar del Plata:
Argentína-Spanyolország 1-2 – állás a második nap után
Calleri/Nalbandian-F. Lopez/Verdasco 7:5, 5:7, 6:7 (5-7), 3:6

Pénteken:
Del Potro-F. Lopez 6:4, 6:7 (2-7), 6:7 (4-7), 3:6
Nalbandian-D. Ferrer 6:3, 6:2, 6:3

Vasárnap (kezdés 15 ó):
Del Potro-Ferrer
Nalbandian-Lopez

Ajánlott videó

Olvasói sztorik