Élet-Stílus

Az Arsenal kikapott Manchesterben

A „nagyok", azaz Chelsea, a Liverpool és a címvédő Manchester United is gól nélküli döntetlent játszott az angol labdarúgó Premier League 14. fordulójában. Az Arsenal viszont simán, 3-0-ra kikapott a Manchester City vendégeként.

Az Arsenal ötödször, zsinórban másodszor kapott ki, a 14. fordulóban a Manchester City leckéztette meg az ezúttal vendégként fellépő „ágyúsokat”.

A hazaiak az első játékrész ráadásában szerezték meg a vezetést: a labda némi szerencsével jutott el Stephen Irelandhoz, a befejezés azonban pazar volt: az ír középpályás nyolc méterről, szép mozdulattal emelt a léc alá.

A szünet után, az 56. percben a nyolcadik bajnoki gólját szerző Robinho brazilos megoldással, szintén egy szép emeléssel növelte a manchesteri együttes előnyét, majd a 3-0-ás végeredményt Daniel Sturridge állította be büntetőből.

Ismét botlott az Arsenal (MTI/EPA)

Ismét botlott az Arsenal (MTI/EPA)

A tabella élén azonos pontszámmal álló Chelsea és a Liverpool gól nélküli döntetlent játszott a Newcastle United, illetve a Fulham ellen – jobb gólkülönbsége miatt így továbbra is a londoni „kékek” hátát nézi a Premier League mezőnye.

A „szarkák” határozottan és jól védekeztek a Stamford Bridge-en, Joe Cole ugyan így is betalált, ám les miatt a játékvezető nem adta meg a találatot. A hazaiak szerint egyébként Frank Lampard szabadrúgása után is bent volt a labda, és az amúgy nagyszerű napot kifogó Shay Given a gólvonal mögül tisztázott, ám a bíró nem így látta.

A Fulhamet vendégül látó, ezúttal szürkén futballozó Liverpool legnagyobb helyzetét Robbie Keane hagyta ki, 7 méterről képtelen volt túljárni Mark Schwarzer eszén. A másik oldalon Andrew Johnson és Jimmy Bullard tesztelte Pepe Reinát.

A szünet után már fölényben játszottak a „vörösök”, de nem tudtak betalálni. Gera Zoltán csere volt a Fulhamben, a magyar válogatott csapatkapitánya 83. percben lépett pályára.

Halmosi Péter szintén a padról, a 72. percben szállt be a Hull Citybe, amely 2-2-es döntetlent játszott a Portsmouth ellen.

Az esti meccsen a Manchester United igazodott a „trendhez”, a Chelsea-hez és a Liverpoolhoz hasonlóan 0-0-át játszott az Aston Villa otthonában, így nem tudott közelebb férkőzni a nevezettekhez. Sir Alex Ferguson csapatának nyolc pont a hátránya, igaz, egy találkozóval kevesebbet játszott.

A birminghami találkozón kevés helyzet adódott, Cristiano Ronaldo és Wayne Rooney lábában azért ott volt a gól, igaz, ott is maradt. A portugál 23 méterről nem tudott kifogni Brad Friedelen, az amerikai hálóőr hatalmasat védett, később Rooney közelről, nagy helyzetben a kapu fölé bombázta a labdát.

Premier League, 14. forduló:
Chelsea-Newcastle United 0-0

Liverpool-Fulham 0-0

Manchester City-Arsenal 3-0 (1-0)
Gól: Ireland (45+2.), Robinho (56.), Sturridge (92., 11-esből.)

Middlesbrough-Bolton Wanderers 1-3 (0-2)
Gól: Pogatetz (77.), ill. Steinsson (8.), M. Taylor (11.), Elmander (78.)

Portsmouth-Hull City 2-2 (1-0)
Gól: Crouch (21.), G. Johnson (63.), ill. Turner (54.), Windass (88.)

Stoke City-West Bromwich Albion 1-0 (0-0)
Gól: Sidibe (84.)

Aston Villa-Manchester United 0-0

Vasárnap:
Tottenham Hotspur-Blackburn Rovers, 14:30
Sunderland-West Ham United, 17:00

Hétfő:
Wigan Athletic-Everton, 21:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik