Élet-Stílus

Mark Webbert elgázolták

Szombaton kerékpározás közben elütötte egy autó, ennek következtében a lábát törte Mark Webber a Red Bull Forma-1-es csapatának ausztrál versenyzője.

Az ausztrál pilótát saját jótékonysági versenyén – a 250 kilométeres, biciklizésből, kajakozásból és gyaloglásból álló Mark Webber Pure Tasmanian Challengen – érte a baj: Tasmánia szigetén kerékpározás közben elgázolta egy szemből érkező autó. A baleset körülményei egyelőre tisztázatlanok.

A helyi rendőrség tájékoztatása szerint Webber „súlyos, ugyanakkor nem életveszélyes sérüléseket szenvedett”.

A 32 esztendős pilótát mentőhelikopterrel szállították egy hobarti kórházba, ahol már meg is műtötték törött jobb lábát.

Elgázolta egy autó (MTI/EPA)

Elgázolta egy autó (MTI/EPA)

„Lábtörése mellett a bal alkarja is sérült, ám szerencsére egyéb baja nem esett, és a körülményeket tekintve jó állapotban van. Az operáció előtt beszéltem vele, és már csak a felépülés érdekli. Legalább három napot kell majd kórházban töltenie” – adott részletes felvilágosítást a Forma-1-es versenyző állapotáról Geoff Donohue, a jótékonysági viadal igazgatója.

Webber a 11. helyen zárta a 2008-as szezont, és csapata már meg is kezdte a felkészülést a soron következő világbajnoki sorozatra. A Red Bull Racing legközelebb, december 9-től a dél-spanyolországi Jerezben tesztel – minden bizonnyal a szerencsétlenül járt Webber nélkül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik