Élet-Stílus

Újra szabad utat kaptak az ingatlanalapok

admin
admin

2008. 11. 21. 15:15

Hétfőn az ingatlanalapok döntő többsége újraindítja a befektetési jegyek forgalmazását - mondta Varga Csaba, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) főigazgatója.

Az ingatlanalapok 95 százalékával sikerült megállapodnia a PSZÁF-nak a jegyek forgalmazásának újrakezdéséről, mivel az érintett alapok döntő része megváltoztatta a forgalmazási szabályzatát, illetve életbe léptetett olyan változtatásokat, amelyek a befektetési jegyek újbóli adásvételét lehetővé tették.

Szalai Sándor, a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (BAMOSZ) elnöke elmondta: azóta, hogy a PSZÁF 10 nappal ezelőtt felfüggesztette az ingatlanalapok jegyeinek forgalmazását, lényegesen lecsökkent a befektetési alapokból kiáramló pénzmennyiség.

Míg november 1-jétől november 10-ig napi 11,5 milliárd vagyont vontak ki az összes magyarországi alapból, addig az ingatlanalapok forgalmazásának felfüggesztését követően, azaz november 11-20. között a nettó pénzkiáramlás az összes hazai alapból 4,5 milliárd forintra volt tehető naponta.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Stray dogs run in front of the Chernobyl nuclear power plant during a drill organized by Ukraine's Emergency Ministry, 08 November 2006. Emloyees and rescue workers improved their activity in case the "sarcophagus" covering the destroyed 4th power block collapses.
 AFP PHOTO/ SERGEI SUPINSKY / AFP PHOTO / SERGEI SUPINSKY
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.