Élet-Stílus

Súlyos büntetést kaptak az Alba Volán légiósai

Súlyos, összesen 28 meccses eltiltást kapott az Alba Volán két légiósa, Derek Couture és Ryan Bonni az osztrák jégkorongliga (EBEL) fegyelmi bizottságától. Videó.

Couture 12, Bonni 16 mérkőzésen nem léphet pályára, mert a Salzburg elleni, vasárnapi, 4-1-re elveszített hazai bajnokin sérülést okozva szabálytalankodtak, majd verekedtek.

Amint idősebb Ocskay Gábor szakosztályvezető a távirati iroda kérdésére elmondta: a klub 2500 eurós büntetést is kapott.
„A két játékost nem azért szerződtettük, hogy így vétessék észre magukat. A klubvezetés a napokban dönt arról, hogy mi legyen a sorsuk. A fegyelmi bizottság ítélete ellen nem lehet fellebbezni” – jegyezte meg az Alba Volán szakosztályvezetője.


Derek Couture akcióban (albavolanhockey.hu)

Derek Couture akcióban (albavolanhockey.hu)

A fehérváriak kedden, az éllovas Jesenice otthonában már nem szerepeltethették a két renitenst (3-1-es vereség lett a vége).
Couture december 19-én, Bonni december 28-án játszhat újra.

Az osztrák bajnokság (EBEL) szabályzata szerint a speciális pontrendszer alapján a két légiós négy-négy pontot ér, és az Alba Volán most nem 60, hanem 52, illetve december 19 után 56 „pontnyi” hokist nevezhet egy adott összecsapásra.

Az Alba Volán jelenleg hetedik a tízcsapatos osztrák ligában.

Ryan Bonni elgáncsolja ellenfelét

Couture ütközik, majd verekszik


Ajánlott videó

Olvasói sztorik