Élet-Stílus

Real-légióssal az északírek ellen

A 2008-as év zárásaként a magyar labdarúgó-válogatott az északírekkel csap össze szerda este. Erwin Koeman több alapembert kihagyott a keretből, és a helyettük szereplőktől azt várja, próbálják meg kiszorítani a most hiányzókat.

A világranglistán elfoglalt helyezések (42., illetve 56.) nem vendégsikert ígérnek, de a korábbi összecsapásokon mindig a magyar csapat nyert. A mérleg háromból három a mieink javára. A magyar válogatott a korábbi gyakorlattal ellentétben ezúttal jó szájízzel zárhatja az évet. Ehhez az Erwin Koeman irányította együttesnek le kellene győznie az északíreket szerda este.

A vb-selejtezőcsoportjában négy forduló után második helyen álló magyar csapatban ugyanakkor számos alapember nem léphet pályára az északír fővárosban, ugyanakkor a vendéglátók sem a legjobb felállásukban készülnek az összecsapásra.

Hajnal Tamás, Timár Krisztián és Koltai Tamás kisebb, Buzsáky Ákos súlyos sérülése miatt hiányzik a keretből. A kapitány a korábbi bő keretből az említettek mellett kihagyta Bogdán Ádámot, a harmadik kapust, valamint – klubcsapatuk kérésére – Szélesi Zoltánt és Bodor Boldizsárt. Meghívót kapott viszont az utóbbiakat adott esetben helyettesítő Vermes Krisztián, Horváth Gábor, Feczesin Róbert, illetve a 20 esztendős Szalai Ádám, a Real Madrid fiókcsapatának számító Castilla játékosa.


Reméljük, Erwin Koeman a meccs után is mosolyogva nyilatkozik (MTI/EPA)

Reméljük, Koeman a meccs után is mosolyogva nyilatkozik (MTI/EPA)

A mieinknek nem volt sok idejük a közös felkészülésre, hiszen hétfőn találkozott a keret Belfastban. Szerencsére a kiválasztottak között mindenki egészséges. A kapitány bízik a jó eredményben, az újoncoktól pedig azt várja, hogy éljenek a felkínált lehetőséggel, próbálják meg kiszorítani a hiányzókat.

A házigazdánál is sok a hiányzó, Nigel Worthington három védőjére sem számíthat a magyar válogatott ellen.

Az északírek csapatkapitánya, és egyben egyik legrutinosabb játékosa, a Fulhamben futballozó Aaron Hughes fejsérülése miatt került ki a csapatból, míg George McCartney (Sunderland) és Gareth McAuley (Ipswich) a lábát fájlalja, s ezért nem tud pályára lépni szerdán a mieink ellen.

„Mivel a csapat gerince adott és a folytonosságra törekszem, nem változtattam sokat a kereten, csak amennyit feltétlenül kellett” – így Worthington. A 47 éves edző a magyar csapatról is szólt:

„Szerdai ellenfelünk mögöttünk van a világranglistán, viszont jól kezdte a világbajnoki selejtezőket, így biztos vagyok abban, hogy kemény ellenfél lesz. A magyarok ugyan nem olyan erősek, mint voltak évtizedekkel ezelőtt, ugyanakkor most is akad néhány nagyon ügyes, technikailag tökéletesen képzett játékosuk, akik általában megnehezítik az ellenfelek életét.”

Az északírek is győzelemmel búcsúztatnák az évet (irishfa.com)

Az északírek is győzelemmel búcsúztatnák az évet (irishfa.com)

Az északírek jelenleg negyedikek a vb-selejtezőcsoportjukban, miután eddig csak San Marinót tudták legyőzni (4-0), míg kikaptak a szlovákoktól (2-1) és a szlovénektől (2-0), a csehekkel pedig gól nélküli döntetlent játszottak.

közös múlt

2000, Belfast: Észak-Írország – Magyarország 0-1
1988, Budapest: Magyarország – Észak-Írország 1-0*
1989, Belfast: Észak-Írország – Magyarország 1-2*

*Világbajnoki selejtező.

Barátságos mérkőzés:
Észak-Írország-Magyarország, 20:45 (Sport2)
Belfast, Windsor Park. Vezeti: Schörgenhofer (osztrák)

—-További meccsek—-

Világbajnoki selejtező, 3. csoport:
San Marino-Csehország 20:30 ó

Barátságos mérkőzések:
Azerbajdzsán-Lettország, 17:00
Szerbia-Bulgária 17:30
Szlovákia-Liechtenstein 17:30
Montenegró-Macedónia, 18:00
Ukrajna-Norvégia, 19:00
Dél-Afrika-Kamerun, 19:30
Románia-Grúzia, 20:00
Málta-Izland, 20:00
Görögország-Olaszország, 20:25
Dánia-Wales, 20:15
Luxemburg-Belgium, 20:30
Svájc-Finnország, 20:30
Ausztria-Törökország, 20:30
Hollandia-Svédország, 20:45
Németország-Anglia, 20:45 (Sport2)
Írország-Lengyelország, 21:00
Skócia-Argentína, 21:00
Franciaország-Uruguay, 21
Spanyolország-Chile, 22:00
Brazília-Portugália, csütörtök 00:00
Kolumbia-Nigéria, csütörtök, 03:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik