Élet-Stílus

Nistelrooy a klubját hibáztatja

A Real Madrid holland gólvágója egy konok térdsérülés miatt nem játszhat az idei szezonban. Ruud van Nistelrooy szerint erről részben az egyesület is tehet.

„Már a Juventus ellen nem szabadott volna játszanom” – panaszkodott a 32 éves gólzsák az As című spanyol lapban. Nistelrooy-nak az Öreg Hölgy ellen 2-0-ra elveszített Bajnokok Ligája-összecsapáson roncsolódott a térdszalagja. „Nem voltam százszázalékos, de körülöttem mindenki arra biztatott, hogy vállaljam a játékot. Már a meccs közben éreztem, hogy baj van.”

Nistelrooy-t azóta már meg is műtötték. A 32 éves csatár dr. Richard Steadman kése alá feküdt az Egyesült Államokban. A specialista 2000-ben is megoperálta, amikor még a PSV Eindhoven színeiben szintén súlyos térdsérülést szenvedett. Eleinte 2-3 hónapos kihagyásról lehetett hallani, ám a legfrissebb tájékoztatás szerint az idei szezonban már nem játszhat.

Idén már nem, de még láthatjuk gólt ünnepelni (MTI/EPA)

Idén már nem, de még láthatjuk gólt ünnepelni (MTI/EPA)

A második súlyos térdsérülés ellenére a pályafutását még nem kell temetnie a támadónak. Orvosa szerint teljesen felépülhet Nistelrooy. „Nagyon ügyelt mindig az egészségére, ezért most nem olyan komoly a helyzet. Biztos vagyok benne, hogy a térde fájdalommentes lesz, és ismét onthatja a gólokat” – nyilatkozta Steadman.

A szintén makacs térdsérüléssel bajlódó Francesco Tottinak nincsen ilyen szerencséje. Az AS Roma irányítója az idei szezonban mindössze egyetlenegy bajnokin volt végig a pályán, és a Lazio elleni városi derbin a jelek szerint ismét kiújult a térdsérülése. A fővárosiak csapatkapitánya a héten nem a társakkal edzett, így egyelőre kérdéses, hogy vállalja-e a játékot a hétvégi, Lecce elleni bajnokin.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik