Élet-Stílus

Újabb főszponzor hagyta ott a NOB-ot

admin
admin

2008. 11. 18. 16:04

A testápoló készítményeiről híres világcég, a Johnson and Johnson nem hosszabbítja meg az év végén lejáró főtámogatói szerződését a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal. Az amerikai vállalat sorban a negyedik, amely nem újítja meg az együttműködést.

Az óriásvállalat – a Kodak, a Lenovo és a Manulife után – már a negyedik azon nemzetközi cégek sorában, amelyek visszaléptek a NOB további csúcsszponzorálásától, ami akkor is kellemetlen fejlemény az ötkarikás világmozgalmat irányító testület számára, ha például a Lenovo helyére már belépett az Acer, s további csatlakozókban is bízhat. Ezzel együtt tény: korábban a “túljelentkezés” volt a jellemző, nem pedig a visszalépés az együttműködés folytatásától, s korántsem kellett keresgetni tehetős partnereket az úgynevezett TOP-programban való részvételhez.

A Johnson and Johnson nem indokolta, miért nem újítja meg a szerződést, Emmanuelle Moreau NOB-szóvivő is csak annyit mondott, hogy a megállapodás 2008 végén lejár, s azt a cég nem hosszabbítja meg “más üzleti prioritások” miatt.

Nincs miért aggódnia a NOB-elnöknek (MTI/EPA)

Nincs miért aggódnia a NOB-elnöknek (MTI/EPA)

A TOP-tagok olyan exkluzív támogatói klub résztvevői, amelyek legalább négy évre, de többnyire inkább két olimpiai ciklusra csatlakoznak a NOB csúcsszponzorainak társaságához. A TOP-program révén a NOB bevételei például 2005 és 2008 között mintegy 866 millió dollárt tettek ki, miközben a teljes szponzori és televíziós jogdíjakból befolyó összbevétel meghaladta a 3,5 milliárdot.

A NOB marketingbizottságának elnöke, Gerhard Heiberg jelezte: egyáltalán nem aggódik. Hangsúlyozta, hogy a csúcsszponzori programból származó pénzek – két reménybeli főtámogató csatlakozása révén – akár 15 százalékkal is nőhetnek, s elérhetik az 1 milliárd dollárt is a Londonig tartó, vagyis 2009-12-es olimpiai ciklusban.

A TOP-programhoz társultak száma jelenleg kilenc, e világcégek 2012-ig biztosan megmaradnak a NOB legfőbb partnerei között, s amint azt Moreau értésre adta: a gazdasági világválság dacára a Panasonickal és a Samsunggal 2016-ig, a Coca-Colával pedig 2020-ig biztosan számolhatnak

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2017. március 20.
Idős nyugdíjas nő távozik a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ügyfélszolgálatának épületéből a főváros XIII. kerületében, a Váci út 73-nál.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.