Élet-Stílus

Fiatal támadó érkezik a német listavezetőhöz

A Bayer Leverkusen együttese megállapodott a svájci válogatott Eren Derdiyokkal. Egyelőre kérdéses, hogy a Bundesliga éllovasának mennyit kell fizetnie a támadóért, mint hogy az sem világos, mikortól termeli a gólokat a gyógyszergyáriaknál az FC Basel játékosa.

A Bajnokok Ligájában is érdekelt svájci együttes 190 centis csatárát több Bundesliga-együttes (Dortmund, Schalke, Hoffenheim, Hamburg) is kinézte magának, és menedzsere elmondása szerint Európa élcsapatai közül is többen bejelentkeztek a rendkívülien tehetségesnek Eren Derdiyokért.

A játékos hétfőn jelentette be, hogy a Leverkusen mellett döntött. „Számomra nem volt kérdéses, hogy egy idő után külföldre fogok szerződni. Hosszas mérlegelés után úgy döntöttem, hogy a Bayernél fejlődhettek a legtöbbet” – nyilatkozta a kickernek a hétszeres svájci válogatott.

Derdiyok már igent mondott (MTI/EPA)

Derdiyok már igent mondott (MTI/EPA)

A leverkuseniek még nem állapodtak meg a Derdiyok jelenlegi klubjával, nem tudni, hogy mennyit kell fizetniük a támadóért. A transfermarkt.de becslése szerint a 20 éves játékos piaci értéke jelenleg 3 millió euróra tehető.

„Szeretnénk, ha már január elsejétől nálunk játszana. Ha nem jutunk egyezségre, akkor várunk még egy fél évet” – mondta a német listavezető menedzsere, Michael Reschke. A támadónak 2010-ig júliusáig van szerződése az FC Basellel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik