Élet-Stílus

Csúcsfogyasztó: milliós biciklik

Korábban a Csúcsfogyasztóban:
Robotlábak a Hondától
Fehér bálna az égen
A világ egyik legjobb kése

Pár éve hazánkat is megfertőzte egy olyan „sport” amit igazából bárki űzhet, aki elég őrültnek érzi magát, akinek van hozzá bátorsága, ideje, kitartása. Valamint, nem utolsó sorban: sok pénze – írta a FigyelőNetnek Tóth Beáta. Ez a sport nem más, mint a Kerékpáros Freeride, illetve a DownHill, vagy ahogy a bennfentesek mondják, a „DH”. E sport lényege, hogy kedvelői kerékpárnak látszó tárggyal száguldoznak végig vadregényes hegyeken és völgyeken, szakadékokon és ormokon.

Csúcsfogyasztó: milliós biciklik 1

Ahhoz, hogy valaki komolyabban belevágjon ebbe a kicsit sem veszélytelen sportágba, nélkülözhetetlen az elszántság, a merészség és tudnia kell kockáztatni. És mindemellett nem árt a vastag pénztárca sem. Manapság ugyanis egyre nagyobb fejlesztéseken esnek át ezek az – első ránézésre vérszegény CrossMotorra emlékeztető – bringák, melynek segítségével a gyártók a lehetetlent szeretnék túlszárnyalni.

Egy valamirevaló DH-kerékpár egyetlen alkatrésze is akár 300 ezer forint is lehet. Cserébe a gazdája a hegyi túrák alkalmával akár 20 méter magasból is kiugrathat anélkül, hogy a kétkerekű különösebben megérezné a terhelést. A képen látható speciális kerékpár például 1,6 milliót kóstál.

Javasoljon Ön is témát a Csúcsfogyasztóba!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik