Élet-Stílus

Szökik a Barcelona

A Barcelona hozta a kötelezőt: két góllal legyőzte a Recreativo Huelvát a 11. forduló zárómérkőzésén, és így már három ponttal vezet a Primera Divisiónban.

A Barcaelona sikeres hétvégét zárt: a papírformának és a várakozásoknak megfelelően nyert Huelvában, míg a közvetlen vetélytársai hibáztak, a Valencia és a Real Madrid kikapott, míg a Villarreal erejéből csak döntetlenre futotta, így a katalán sztárcsapat immáron három ponttal vezeti a tabellát.

A Barca – amely az előző három bajnokiján öt, négy és hat gólt szerzett – ezúttal nem gálázott, noha jelentős fölényben játszott, „csak” két gólig jutott. Az 52. percben Xavi „trükkös” szabadrúgása után Lionel Messi a jobb felső sarokba bombázott, majd a hajrában Seysou Keita is betalált. A 86. percben Samuel Eto’o nagy helyzetben „eltörte” a labdát, így lett az jó a csereként beállt mali játékosnak, aki közelről a hálóba lőtt.

Barcelonai gólöröm (MTI/EPA)

Barcelonai gólöröm (MTI/EPA)

A kieső helyen álló Recreativo Huelva sorozatban második bajnokiján maradt gólképtelen, a Barcelona ellen egyszer a kapufát azért eltalálta…

„Mindenki sokat tett a sikerért. Mit is mondhatnék még? Nagyon boldog vagyok” – így Messi, aki vasárnap este hetedik gólját szerezte a Primera División most futó szezonjában, amely során csak négy olyan meccse volt, amikor nem talált a kapuba.

Primera División, 11. forduló:
Recreativo Huelva-Barcelona 0-2 (0-0)
Gól: Lionel Messi (52.), S. Keita (86)

Korábbi eredemények:
Athletic Bilbao-Osasuna 2-0
Almería-Real Mallorca 2-1
Atlético Madrid-Deportivo La Coruna 4-1
Espanyol-Numancia 3-4
Getafe-Sevilla 0-2
Málaga-Villarreal 2-2
Real Betis-Racing Santander 3-1
Valencia-Sporting Gijon 2-3
Valladolid-Real Madrid 1-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik