Élet-Stílus

Az orrtörő Njdodo vallomása

Edouard Ndjodo a Nap-kelte nézőivel megosztotta: úgy fejelte le társát, László Andrást a Soproni Ligában kieső helyen álló Siófok egyik múlt heti edzésén, mintha kapura bólintott volna. Mind a két játékos büntetésre számíthat.

A Nap-keltében vendégeskedett hétfő reggel László András és Edouard Ndjodo. A két labdarúgó mosolygósan válaszolgatott az azt firtató kérdésekre, vajon előbbi miért szólt be (anyázott?!) utóbbinak, és utóbbi miért fejelte le ezért csapattársát – akinek eltört az orra – a Siófok labdarúgócsapatának keddi edzésén.

Az okokra kíváncsi, esetleg újabb nézetkülönbségre számító néző azt láthatta, hogy a szégyenteljes incidens főszereplői között szent a béke, teljes az összhang. László és Ndjodo talán csak azért nem ölelkezett össze a kamerák előtt, mert a szerkesztők – pusztán elővigyázatosságból – kettejük közé ültették Nemes Ferencet, a siófoki futballklub tulajdonosát.

Ndjodótól megtudhattuk, hogy úgy fejelte le társát, mintha kapura bólintott volna… Rutinból megoldotta. A miértre pedig úgy felelt: nagyon feszült volt, mert az előző hétvégén a kieső helyen tanyázó csapata kikapott a Zalaegerszegtől, ráadásul a rivális Diósgyőr – nyilván bosszantásból – nyert Debrecenben.

Az orrán tapaszt viselő László – aki nem szerette volna megismételni, mit mondott azon az ominózus múlt heti edzésen; talán jobb is… – mint mondta, szintén zaklatott lelkiállapotban volt, ezért szólt be, amikor Ndjodo a keleténél keményebben lépett oda a gyakorláson egy harmadik társuknak.

Egyébként László okosabb, óvatosabb is lehetett volna, hiszen köztudott, hogy a kameruni csatárnak azért kellett távoznia a Fraditól, ahol szintén a Budapest Honvéd kölcsönjátékosaként alkalmazták, mert megütött egy szurkolót, aki – amúgy egy megnyert – találkozó után az öltözőben (!) felelőségre vonta.

Gyárfás Tamás riporter közreműködésével kedélyes beszélgetés bontakozott ki, és Nemes bejelentése után sem komorultak el az arcok. A tulajdonos kijelentette: a játékosok pénzbüntetésre számíthatnak, ennek mértékéről azonban csak később születik döntés. Nemes azért megszellőztette: néhány tízezerforintos tételről lehet szó, miután a gárdában nincsenek milliós fizetések.

Tegyük hozzá: ha lennének, az lenne meglepő, tekintve, hogy a Siófok a 15 bajnokijából 11-et elveszített az ősszel, ennek nyomán tíz pont a hátránya a még bennmaradást érő 14. helyen álló Paksi FC-vel szemben.

A klub első embere arról is szólt, hogy nemsokára összeül az ügyvezető igazgatóval, Csorba Ottóval, és az edzőkérdésben is döntés születik. Nemes annyit azért elárult, nem valószínű, hogy a jövőben is Détári Lajos készíti fel a siófoki labdarúgókat.

Köztük Lászlót és Ndjodót. Lehet, hogy nem is futballban jártas szakembert kellene a kispadra ültetni, hanem egy bokszedzőt…

A tabellára pillantva majdnem csak mindegy.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik