Élet-Stílus

BL: kikapott a Veszprém

Háromgólos vereséget szenvedett az MKB Veszprém a német Flensburg-Handewitt otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, így csak az utolsó fordulóban dől el, hogy a magyar csapat bekerül-e a középdöntőbe.

A két csapat október 5-i mérkőzésén az akkor hazai veszprémiek 29-28-ra nyertek. A mostani csata azért is volt fontos, mert a kiírás alapján a kvartettek első két helyezettjei a középdöntőbe magukkal viszik az egymás elleni eredményeket.

Eleinte felváltva estek a gólok, Peric védéseivel tartotta magát a Veszprém, ám amikor egyre több helyzet maradt ki, és a rivális leindított, pillanatok alatt 6-5-ről 10-6 lett az állás. Ekkor Mocsai Lajos időt kért, és cserékkel próbált frissíteni. Sikerrel tette, mert például emberhátrányban kétszer is betalált együttese, szünet előtt pedig megint egyenlő lett.

Az utolsó meccsen dől el a Veszprém sorsa (MTI)

Az utolsó meccsen dől el a Veszprém sorsa (MTI)

A fordulás után megszerezte a vezetést a magyar bajnok, de elszakadni nem tudott. A nagy rohanásban 17-19 után 21-19-re módosult az állás. A folytatásban többször emberelőnybe került a német alakulat, amely 28-23-ra ellépett. Mocsai időkérését követően két góllal csökkent a különbség, ám Lapcevic újabb – már piros lapot érő – kiállítása miatt változtatni kellett a védelmen. Utolsó rohamra indult a Veszprém, de háromgólos vereség lett a vége.

A Flensburg már továbbjutott, hogy melyik csapat lesz mellette a másik középdöntős, az majd a jövő szombati, Veszprém-Haukar csatában dől el. A magyar együttesnek pontot kell szereznie a 16 közé kerülésért.

Férfi Bajnokok Ligája, F csoport, 5. forduló:
Flensburg-Handewitt (német) – MKB Veszprém 32-29 (15-15)

Szombaton játszották:
Zaporizzsja (ukrán)-Haukar Hafnarfjördur (izlandi) 26-15 (12-8)

Az állás:
1. Flensburg 8 pont
2. Veszprém 6
3. Hafnarfjördur 4
4. Zaporizzsja 2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik