Élet-Stílus

Férfiből lett nő egy spanyol sakkozó

A magyar nők pénteken legyőzték a spanyolokat a derezdai sakkolimpián. Érdekesség, hogy az ellenfél között olyan is akadt, aki néhány éve még férfi volt.

Natalia Pares Vivesről van szó, akit Vajda Szidónia legyőzött, ennek is köszönhetően a magyar csapat 3,5-0,5-re „lesöpörte” a spanyolokat a drezdai sakkolimpia második fordulójában.

A Marca című spanyol sportlap korábban arról számolt be, hogy az 53 éves sakkozó(nő) 1998-ban még a Josep keresztnevet viselte, és utolsó férfi partiját megnyerte Salvador Armengollal szemben. Tavaly folytatta a pályafutását – nőként, Natalia néven győzelemmel kezdett a katalán csapatbajnokságon.

Ma már nőként él és versenyez

Ma már nőként él és versenyez

A transzszexuális Natalia 1973-ban és 1975-ben ifjúsági bajnokságot nyert, és részt vett a manilai U20-as vb-n is. Nagy tehetségnek indult, manapság pedig az egyik legjobb spanyol sakkozónőként emlegetik.

ki transzszexuális?

Transzszexuális az, aki biológiai adottságaival ellentétes neműként határozza meg magát: férfi testbe született nő, vagy fordítva. Számos transzszexuális nemét megváltoztató műtétnek veti alá magát, mint történt az Natalia esetében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik